LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kolača i igara

Kuhajte sa Studentskim: Osvojite najmilije mramornim kolačem s rumom i grožđicama

Jeste li razmišljali o kombinacijama sastojaka u kolačima koji se odlično slažu i u koktelima ili žestokim pićima? Sad je vrijeme za eksploziju okusa: predstavljamo vam upravo takav mramorni kolač.

Jeste li razmišljali o kombinacijama sastojaka u kolačima koji se odlično slažu i u koktelima ili žestokim pićima? Sad je vrijeme za eksploziju okusa: predstavljamo vam upravo takav mramorni kolač.

Ljeto nekima možda i nije savršeno godišnje doba za eksperimentiranje u kuhinji, no ponekad se i isplati. Nova epizoda Kuhajte sa Studentskim donosi vam ukusan recept za mramorni kolač s rumom, koricom limuna i grožđicama. Kao i Remija u Ratatouilleu pogodit će vas eksplozija okusa da se ne biste mogli odlučiti koji će sastojak prevladati i osvojiti vas. Nema jednostavnijega recepta od ovoga, a imate priliku i zaigrati se!

SASTOJCI:

  • četiri jajeta
  • 235 grama šećera
  • 225 grama maslaca ili margarina sobne temperature
  • 225 grama glatkoga brašna
  • naribana kora jednog limuna
  • dvije žličice limunovog soka
  • šaka grožđica
  • nekoliko kapi ruma za kolače
  • tri žlice kakaa
  • tri žlice mlijeka.

PRIPREMA:

Prvo izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte maslac ili margarin i brašno. Neka vas ne brine što je smjesa gušće konzistencije jer takva i treba biti. Potom je podijelite na dva podjednaka dijela: u jedan dodajte grožđice, limunovu koru i sok, a u drugi kakao, rum i mlijeko. Svaku smjesu dobro promiješajte. Kalup za pečenje možete namastiti maslacem i posuti brašnom ili stavite papir za pečenje. Žlicom naizmjence punite kalup jednom pa drugom smjesom, a kad ih obje iskoristite nožem ili čačkalicom prošarajte po kalupu. Tu nemate ograničenja, ali s više igranja dobit ćete ljepši dizajn! Pecite do 50 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 °C. Jedino vam preostaje skupiti dovoljno snage da ne pojedete vrući kolač sami te da ostavite tek komadić svojoj boljoj polovici. Dobar tek!

FOTO: PIXABAY