LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednostavno i fino

Cheesecake s komadićima čokolade i bez pečenja koji morate probati

Ovaj desert bez jaja i bez pečenja može biti pripremljen u samo jednoj zdjelici. Također, recept omogućuje prilagođavanje veličine porcije prema vlastitim željama.

Ovaj desert bez jaja i bez pečenja može biti pripremljen u samo jednoj zdjelici. Također, recept omogućuje prilagođavanje veličine porcije prema vlastitim željama.

Zamislite savršeni desert koji objedinjuje kremasti cheesecake s komadićima čokolade, bogatim kremastim punjenjem, a sve to bez jaja, bez pečenja i pripremljeno u samo jednoj zdjelici. Ta slastica idealna je za sve one koji žele uživati u raskoši okusa bez dugotrajnog procesa pripreme, a savršena je i za razne prigode, radilo se to o obiteljskom okupljanju ili slavljeničkom događaju.
 

Sastojci potrebni za pripremu


Za tijesto će vam biti potrebno:

15 grama omekšalog maslaca
5 grama kristal šećera
10 grama smeđeg šećera
1/2 žličice mlijeka
1/4 žličice ekstrakta vanilije
20 grama brašna

Isprobajte tiramisu kolačiće, slatku i zabavnu verziju klasičnog deserta


15 grama komadića čokolade / chocolate chips.


Za kremu će vam trebati:

80 grama kremastog sira
1 žlica šećera u prahu
10 grama  komadića čokolade / chocolate chips.

Ovaj recept omogućuje vam da prilagodite veličinu porcije prema vlastitim željama. Slobodno podijelite smjesu u manje porcije za manji desert ili jednostavno prepolovite ili udvostručite količinu sastojaka ako vam treba više.


Isprobajte recept za slasni sendvič sladoled od samo četiri sastojka


Upute za pripremu


Za pripremu brašna koje se koristi u tijestu, jednostavno stavite potrebnu količinu u zdjelu i zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici oko 1 minute i 20 sekundi, redovito miješajući. Nakon toga, ostavite da se ohladi prije korištenja. Budite pažljivi da se brašno ne prepeče, jer je riječ o maloj količini.

Za pripremu te ukusne poslastice prvo pripremite tijesto koje ćete koristiti kao bazu za cheesecake. Umutite omekšali maslac s kristal šećerom i smeđim šećerom te miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Dodajte mlijeko, ekstrakt vanilije i prethodno obrađeno brašno. Na kraju umiješajte čokoladne komadiće i dobro promiješajte. Nakon što ste pripremili sve sastojke, oblikujte dobivenu smjesu na dnu posude pa preko nje stavite kremasto punjenje. Od ostataka smjese možete napraviti kuglice koje kasnije možete iskoristiti za dekoraciju deserta. Za kremu, jednostavno izmiješajte kremasti sir sa šećerom u prahu dok smjesa ne postane glatka. U smjesu dodajte komadiće čokolade i sve dobro sjedinite i rasporedite preko prethodno dobivene baze za cheesecake. Na kraju, sve ukrasite preostalim komadićima čokolade i ostacima smjese koje ste prethodno oblikovali u kuglice.

U tom desertu možete uživati odmah ili ga možete staviti u hladnjak da se ohladi i stegne. Dobar tek!

 
IZVOR: FITWAFFLE, ELOISE HEAD / INSTAGRAM
FOTO: CANVA PRO, STEPHANIE FREY / ILUSTRACIJA