LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

KNIVES OUT 2: neka igre počnu

Pazi, raspetljancija filma u tijeku!

Pazi, raspetljancija filma u tijeku!

Osnovne informacije: Glass Onion; A Knives Out Mystery, 2022, 2h 19min, američki krimić, IMBD ocjena 7,3/10


O čemu se radi: Nova skupina likova odlazi na bijeg na privatni otok u vlasništvu tehnološkog milijardera Milesa Brona (Edward Norton). Među posjetiteljima su Claire (Kathryn Hahn), guvernerica koja se natječe za Senat; Lionel (Leslie Odom Jr.), impresivan znanstvenik koji radi za Milesa; zvijezda streaminga Duke (Dave Bautista); modna dizajnerica Birdie (Kate Hudson); i poduzetnica Cassandra (Janelle Monáe) te novi dodatak ovom izletu: detektiv Benoit Blanc.

Kao i prvi dio, ovaj je bio vrlo intrigantan, energičan i misteriozan. Međutim, za razliku od prvog filma, ovo je bilo malo predvidljivo i lako predvidljivo, ali još uvijek nije uništilo svu zabavu. Tempo priče bio je na mjestu, uranjajući vas duboko u pozadinsku priču svakog lika gdje možete vidjeti njihove ciljeve i zle namjere. Teško je reći koji je bio bolji, njih dvoje su jedinstveni na svoj način i drago mi je što su odlučili zauzeti drugačiji pristup s ovim. Ovo je zasigurno bila vrhunska razina.

Preokrećući očekivanja u ovoj drugoj misteriji detektiva Blanca film pronalazi još više načina da poremeti misteriozne konvencije, stalno mijenjajući ono što publika očekuje i neprestano pomičući dijelove slagalice koja se neprestano mijenja čineći je još većom, ambicioznijom i nekako zabavnijom. Besprijekorno izrađen misteriozni luk ljušti svoje komade i razotkriva detalje priče, dodajući potpuno nove slojeve ispred gledatelja stvarajući zadovoljavajuću priču koja nikad ne ide u smjeru koji očekuješ.

„Ekskurzija“ – film Une Gunjak koji nas uvodi u svijet tinejdžera i seksualnog sazrijevanjaSve se događa nekoliko mjeseci nakon pandemije pokazujući kako likovi uživaju u normali na ovom privatnom i gotovo nezemaljskom otoku, daleko od karantene i bez potrebe za nošenjem maski. Cilj je otkriti „ubojicu“ unutar igre, ali očito je da se dogodilo pravo ubojstvo. Napetost koja tinja tijekom godišnjeg okupljanja na Milesovom privatnom grčkom otoku ne jenjava, događaji se zavrte, a zatim nas montaža vraća na početak, ponovno pregledavajući scene iz različitih kutova dobivajući pritom nove informacije.

Naposljetku, film prkosi očekivanjima žanra zadržavajući detalje, dajući neke ranije nego što se očekivalo i potpuno mijenjajući ono za što publika vjeruje da će uslijediti. Uz to, nevjerojatna glumačka postavu i koncept filma pokazuju da smo mi samo pijuni u ovoj filmskoj šahovskoj igri.

BABY REINDEER: Možeš imat' moje tijelo, ali dušu ne...


A trailer ti je odmah ispod, samo trepni jednom.

Do idućeg puta, Ivana. #čitamose