LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

„INSIDE MAN”: umrijeti s osmijehom

Od tvorca legendarnog Sherlocka Holmesa i Doctora Who dolazi i ova čudnovata serija od samo četiriju epizoda.

Od tvorca legendarnog Sherlocka Holmesa i Doctora Who dolazi i ova čudnovata serija od samo četiriju epizoda.

INSIDE MAN (2022) : drama, jedna sezona, IMDb 6,6/10

Radnja: zatvorenik koji čeka smrtnu kaznu u SAD-u i žena zarobljena u podrumu ispod engleskog župnika susreću se na neočekivan način.
 
Glavni lik, tih, vrlo inteligentan zatvorenik, osuđen na smrt zbog ubojstva svoje žene. Ljudi mu dolaze radi uvida u njihove zaustavljene slučajeve i on se uživa poigravati s njima sve dok se ne udostoji svojim nemirnim posjetiteljima ponuditi rješenja za njihove probleme. 
 
Lik je izveden na način koji se može usporediti samo s još jednim velikim čovjekom/groznim likom, Sherlocka Holmesa, ali ipak teško nadmašiv sljedećih nekoliko generacija.
 

Naizgled nepovezana pripovijest

 
Priča isprva teče uz naizgled nepovezanu pripovijest koja se odvija u engleskom selu, oko vikara Harryja i neslatke učiteljice matematike Janice. Upoznajemo je dok ispraća pijanog mladića koji zastrašuje mladu novinarku Beth i druge žene u vagonu podzemne željeznice. Ali svi mi razumijemo kako funkcionira fikcija pa je potrebno još malo truda da se sve kristalizira. A možda i ne.
 
Serija postupno postaje uvrnuto ispitivanje Grieffove tvrdnje da smo svi ubojice  –  samo još nismo upoznali pravu osobu.
 
Naposljetku, iznenađujuće samouvjerena, mesnata, zabavna i pametna serija. Ako te ne uspije uvući u svoj nered, nema veze, ali pazi se; svi smo mi ubojice, samo još nismo upoznali pravu osobu!
 
Do idućeg puta, Ivana. #čitamose 
 
 
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA