LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TVORNICA KULTURE

FOTO: Miach u Tvornici – mladi oduševljeni prvim samostalnim nastupom glazbenice

Miach je na prvom samostalnom koncertu postavila ljestvicu toliko visoko da je čak Hiljson Mandela rekao da je to najbolji koncert na kojem je bio, a evo i zašto.

Miach je na prvom samostalnom koncertu postavila ljestvicu toliko visoko da je čak Hiljson Mandela rekao da je to najbolji koncert na kojem je bio, a evo i zašto.

Mia Čičak, poznatija kao Miach održala je svoj prvi samostalan nastup u petak, 8. ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture. Karte su rasprodane čak dva tjedna prije koncerta – i više nego dovoljan dokaz da je publika s nestrpljenjem čekala taj trenutak.

Dok se Tvornica kulture polako punila, uspjela sam razgovarati s mladom glazbenicom netom prije nastupa te je upitati kakav je osjećaj rasprodati svoj prvi samostalan koncert.
 

„Nije mi realan osjećaj, mislim da ću shvatiti da je koncert rasprodan tek kad stanem na pozornicu, ali stvarno prekrasan osjećaj, nisam to očekivala.“ – skromno je rekla glazbenica.


U posljednje vrijeme samo niže uspjehe, od albuma Insomnia koji je bio ogroman hit među publikom do singla Fantazija koji se našao na samom vrhu Billboard ljestvice u Hrvatskoj. Pjesme Fantazija i Led nastale su u suradnji s istaknutim reperom Grše, a mlada glazbenica otkrila je mogu li fanovi uskoro očekivati nove hitove.
 

„Čekala sam da prođe ovaj koncert i da to odradimo kako treba, zatim ću si dati tjedan dana pauze i idemo dalje raditi, ali ne još na albumu,“ najavila je.


FOTO: Marko Lopac
 
Miach se okušala i u dizajniranju majica u suradnji s Bejbe, mladom glazbenicom s kojom je nedavno kreirala singl Vatra. Već dulje vrijeme gaji ljubav prema modi, stoga sam je upitala planira li uskoro kreirati cijelu kolekciju odjeće.
 

„Ja se nadam da da, ovo mi je bio prvi put da sam radila merch. Nastao je u suradnji s Bejbe i baš mi se sviđa, nadam se da će se i ljudima svidjeti što smo im pripremile. Voljela bih izbaciti još mercha.“


Osim s limitiranom kolekcijom odjeće, fanove je iznenadila brojnim gostima na koncertu, ali i do sad neviđenim scenskim nastupom. Organizator Yem podigao je ljestvicu na sasvim novu razinu te je Miach započela nastup uz plesačice (Teu i Laru iz plesnog studija Transform) na stepenicama postavljenim na pozornici – dodatak koji nismo vidjeli na dosadašnjim nastupima u Tvornici.


FOTO: Marko Lopac

Na mjestu DJ-a stajao je istaknuti producent Lockroom (Mihovil Šoštarić) koji je ujedno i dečko mlade glazbenice, a kao pratnja na gitari našao se talentirani Jan Jakovljev. 
 
FOTO: Marko Lopac

Večer je otvorila hitom Tempo s albuma Insomnia koji je prepunu Tvornicu kulture doveo u ekstazu – publika je znala svaki stih njenih pjesama te s oduševljenjem pratila koreografiju. Osim što je scenski nastup bio savršen, Miach je oduševila vokalnim sposobnostima i emocijom koju prenosi na publiku kroz pjesme. Rijetko kada imam priliku reći da netko uživo zvuči još bolje nego na traci, ali Miach me apsolutno očarala nastupom – i nisam bila jedina. Tijekom cijele večeri nije bilo trenutka u kojem publika nije hipnotizirano gledala u Miach, pjevala i pljeskala.

FOTO: Marko Lopac
 
Cijelu priču zaokružili su brojni istaknuti gosti i gošće – Bejbe, Jymenik, Baks, Peki, Bore Balboa, Grše, Goca Rip, Hiljson Mandela, sve dobro poznata imena na sceni. Sa svakim od njih Miach je izvela najpoznatije zajedničke hitove koji su publici pružili sat i pol čiste fantazije – atmosfera koju su stvorili te večeri pamtit će se još dugo vremena, a sa sigurnošću mogu reći da je ovo nastup koji će se teško nadmašiti. 

Ne samo zbog atmosfere i savršeno izvedenih hitova, već i zbog sitnica poput pjevanja pjesme Sretan rođendan za fanove koji su ga slavili taj dan, Miachine zahvale profesorici iz francuskog i zahvale obitelji koja joj je došla pružiti podršku na prvom solo nastupu – došla je čak i baka Božica koja je cijeli nastup imala osmijeh na licu. Uspjela sam i kratko razgovarati s njome te je upitati kakav je osjećaj vidjeti Miju na pozornici pred toliko ljudi.
 

„Nemam riječi, toliko sam oduševljena s njom, s ovolikom publikom koja podržava njezin način pjevanja, da jednostavno ostajem bez teksta... Toliko sam sretna, ponosna, od malih nogu sam je odgajala i zaista sam uživala večeras. Puna je ljubavi, tolerancije, zna voljeti i cijeniti, a to je velika stvar.“ – ispričala je baka Božica.


FOTO: Studentski.hr/Privatan arhiv, Baka Božica u publici
 
Oduševljenje nije mogao sakriti ni Hiljson Mandela koji je rekao da je to najbolji koncert na kojem je bio. Vjerujem da će se svatko tko je bio u Tvornici složiti da se nalazi u top tri nastupa koje su posjetili, a ako niste bili pogledajte kako je to izgledalo u fotogaleriji.

*Komentar je stav autora i ne mora nužno imati nikakve veze sa stajalištem redakcije portala Studentski.hr
FOTO: MARKO LOPAC