LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pet filmskih preporuka

Filmovi koje ponovno morate pogledati ovo ljeto

Vrijeme ljetnih praznika idealno je za pregledavanje svih zaostataka epizoda omiljenih serija ili nekih novih filmova koji su vam se svidjeli. Kad sve to pregledate, možete se pitati što je sljedeće? Donosimo vam popis pet filmova koje ste vjerojatno već pogledali, ali vrijede ponovnog gledanja.

Vrijeme ljetnih praznika idealno je za pregledavanje svih zaostataka epizoda omiljenih serija ili nekih novih filmova koji su vam se svidjeli. Kad sve to pregledate, možete se pitati što je sljedeće? Donosimo vam popis pet filmova koje ste vjerojatno već pogledali, ali vrijede ponovnog gledanja.

Ljeto je, iz mnogo razloga, pravo vrijeme za filmoljupce. Uz predah od svakodnevnih obveza i predavanja, neizbježno je izležavanje i premotavanje svih epizoda omiljenih serija ili filmova koje već dulje vrijeme želite pogledati.

Ipak, kada ponestane inspiracije za neke nove, uvijek se dobro vratiti starim klasicima ili onima koje ste već pogledali, a ostavili su dojam na vas. Mi vam donosimo popis pet filmova za koje mislimo da biste ih rado ponovno pogledali, a na popisu će se naći za svačiji ukus ponešto.

1. 500 Days of Summer (2009)

Film koji čak ima i ljeto u nazivu. Zooey Deschanel i Joseph Gordon-Levitt čine savršen par ljubavne priče koja prkosi današnjem poimanju tog pojma. Ako niste pogledali, pratite što se odvija kroz 500 uzbudljivih dana, a ako jeste, nije loše prisjetiti se o čemu ova priča progovara.

2. Lilo & Stitch (2002)

I ovog vikenda besplatan ulaz na zagrebačke bazene i u muzeje!


Kad smo napisali da će se na popisu naći za svakoga ponešto, onda smo to tako zaista i mislili. Ovu Disneyjevu uspješnicu odabrali smo jer je smještena u ljetni havajski raj, a ovi mali junaci utjelovljuju skoro pa prave akcijske likove. Nikada nije kasno za vratiti se u djetinjstvo i uživati i na ovakav način.

3. Jurassic Park (1993)

E, ovdje se baš radi o klasiku! Čak i u današnjem dobu kada u filmskoj industriji noviteti dolaze na dnevnoj bazi, efekti omiljenog nam filma ne mogu biti dosadni! Dobro poznate scene dinosaura protiv čovjeka mogu vas natjerati da razmislite o tome što ćete raditi na otvorenom kada odgledate sve filmove. Ipak, ne pokušavajte baš kopirati scene iz filma!

Produljene su prijave za studentske i debitantske filmove na riječkom STIFF-u


4. Taken (2008)

Na popisu se našao i jedan za filmoljupce teže tematike. Ako vaše ljeto nije onako savršeno kako ste ga prethodno planirali, nakon gledanja oca koji očajno traži svoju kći i spreman je na sve, shvatit će i da nije tako loše. Ove akcije nikada dosta, pa iako ste pogledali, sigurni smo da vam repriza neće biti dosadna.

5. Amélie (2001)

S obzirom da se radnja prethodne preporuke odvija u Parizu, koji povezujemo s romantikom i gradom ljubavi, ne možemo izostaviti jedan tipični pariški. S Amélie ćete sudjelovati u potrazi za ljubavi, te obići kultne pariške ulice. Za ovu uspješnicu tvrdi se da je najveće ostvarenje francuske kinematografije.

Iskoristite besplatan ulaz na zagrebačke gradske bazene za vikend!


IZVOR: COLLEGE CANDY
FOTO: WIKIPEDIA