LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Evo kako napraviti vlastitu pumpkin spice mješavinu začina

Donosimo vam jednostavne upute kako napraviti i koristiti pumpkin spice začin i uživati u jedinstvenom jesenjem okusu.

Donosimo vam jednostavne upute kako napraviti i koristiti pumpkin spice začin i uživati u jedinstvenom jesenjem okusu.

U zadnjih nekoliko godina diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, dodavanje tzv. pumpkin spice mješavine začina u raznorazna pića i jela postalo je pravi jesensko-zimski trend. Za mnoge, pumpkin spice okus postao je pravi sinonim za jesen. Stoga, vrijeme je da doznate kako sami možete napraviti ovu ukusnu mješavinu i začiniti nadolazeće hladne i tmurne kasnojesenske i zimske dane.

Sastojci:

1 čajna žličica cimeta u prahu

¼ čajne žličice samljevenog muškatnog oraščića

¼ čajne žličice samljevenog đumbira

¼ čajne žličice samljevenog klinčića.

Sve sastojke dobro zajedno promiješajte i spremite u suhi spremnik koji ne propušta zrak. S obzirom na to da ovi začini mogu stajati dulje vrijeme, osobito ako ih spremite u prikladan spremnik i na hladnije i tamnije mjesto, slobodno udvostručite ili utrostručite navedene količine začina kako biste ovu mješavinu imali pri ruci kada se zaželite uživati u ovom okusu.

Pitate se kako možete iskoristiti napravljenu mješavinu? Dodajte pola ili cijelu čajnu žličicu pumpkin spicea u vašu kavu, kakao ili toplu čokoladu. Ubacite žličicu u dva do tri decilitra crnog vina i zagrijte u lončiću kako biste se ugrijali i opustili nakon dugog dana na fakultetu.

Ako ste se zaželjeli nečeg slatkog izribajte jabuke i dodajte im žličicu ili dvije pumpkin spice mješavine i jedan vanilin šećer. Od tako pripremljenih jabuka možete napraviti savijaču s lisnatim tijestom ili ukusnu pitu od prhkog tijesta. Pumpkin spice možete dodati i tijestu za vaše najjednostavnije keksiće ili muffine. A ako ih želite učiniti nezaboravnima, dodajte žličicu ili dvije u smjesu za palačinke.

FOTO: PIXABAY.COM