LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

BALLERINA: lagala je da je balerina dok sam se hvalio pred svima...

Bolan gubitak stavlja ženu u ofenzivu protiv lanca seks-trgovine koji želi zaustaviti.

Bolan gubitak stavlja ženu u ofenzivu protiv lanca seks-trgovine koji želi zaustaviti.

Ballerina (2023.), akcijski triler, 1h 33min, IMDb 6,2/10

Radnja: Tugujući zbog gubitka najbolje prijateljice koju nije mogla zaštititi, bivša tjelohraniteljica kreće ispuniti njezinu posljednju želju – osvetu.

Ovaj film nisam pogledala. Možda hoću, ali ovo što ti pričam meni je ispričala moja prijateljica Ana, a ti ispričaj nekom dalje ili još bolje – pogledaj film. Moram napomenuti da ovo neću pisati po redu, nego kako se sjetim njezinih riječi.

Glavna priča 


Balerina je korejska zavrzlama, radi se o curi koja se strašno dobro bori, spretna, okretna i treba se naći sa svojom prijateljicom. Dođe kod nje, ali na njezinom krevetu pronađe samo baletne papučice i porukicu da je mora osvetiti. Ulazi u kupaonicu, a prijateljica u lokvi krvi – ubila se.

Ona se naljuti i odluči pronaći njezinog ubojicu. I tako ona ide, namami ubojicu jer je preuredila njenu baletnu haljinu i počinje otkrivati prljave tajne.

Kako moja prijateljica studira psihologiju, dala je mišljenje o još jednoj temi koja se proteže kroz film
 

,,Silovanja su pokazivanje moći, a ne traženje ljubavi. Najčešće se događaju od strane poznatih osoba, poput obitelji, prijatelja, kolega i poznanika. U filmu su djevojke drogirane, zatim silovane i snimljene pa su onda time ucjenjivane. To se događa i u stvarnom svijetu, i kod tebe, mene, svih nas. Nestvarno je koliko djevojka i mladića je to proživjelo." – ispričala je.


Ostalo neću otkriti, ali ima takvih scena od koji se okreće želudac, suze naviru i ne bude ti dobro. Naposljetku, ispričaj ovo nekom dalje jer ima stvarno dobrih stvari.

Do idućeg puta, Ivana i Ana. #čitamose

*Komentar je stav autora i ne mora nužno imati nikakve veze sa stajalištem redakcije portala Studentski.