LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Budući brucoši

5 stvari koje vam ne trebaju za polazak na fakultet

Polazak na fakultet po mnogočemu se razlikuje od polaska u srednju školu, zato nemojte pretjerivati i poslušajte nekoliko savjeta.

Polazak na fakultet po mnogočemu se razlikuje od polaska u srednju školu, zato nemojte pretjerivati i poslušajte nekoliko savjeta.

Brucoši, ili oni koji će to tek postati, vjerojatno nisu najsigurniji što im sve treba za polazak na fakultet. Trebaju li im knjige, bilježnice, posebni dodaci, bolji mobitel, kamera ili laptop? Sve su to pitanja koja zaokupljaju misli budućih studenata, a mi smo ovdje da im malo olakšamo.


Bilježnica za svaki kolegij (predmet)


Ne treba vam bilježnica za svaki kolegij, jedna vam je dovoljna za njih nekoliko. Postoje i bilježnice koje unaprijed imaju nekoliko odjeljaka, ali možete koristiti i bilježnice iz srednje škole, ako ih niste u potpunosti ispunili (čuvajte okoliš)
 

Novi laptop


Ako vaš fakultet ne zahtijeva korištenje laptopa za programiranje ili neke složenije radnje, onda vam ne treba novi. Prezentacije, seminare i eseje možete pisati i na svom starom laptopu.
 

Kutija šarenih markera


Ne treba vam kutija raznih markera za podcrtavanje bilješki, nakon nekog vremena nećete ih više ni pisati. Ipak, ako imate uredne bilješke i lakše vam je učiti podcrtavanjem, dovoljni su vam jedan ili dva markera.
 

Tablet


Kupovanje tableta s ciljem da ne morate ništa zapisivati u bilježnicu, a opet da vam ne zauzima puno prostora – na kraju ćete na njemu igrati igrice ili čitati e-knjigu tako da radije uštedite novac.
 

Skupocjen kožni ruksak ili torba


Obična platnena vrećica i više je nego dovoljna za materijale koje ćete nositi na fakultet (prvih tjedan dana).

Najvažnije je da ne razbijate glavu oko sitnica" jer će prvi kolokviji doći i prije nego što ih očekujete, a jedino vam za njih treba prava priprema.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA