LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TECH REVOLUCIJA

iPad slavi četrnaesti rođendan!

Na današnji dan prije 14 godina u prodaju je izašao prvi iPad, a od tada je postao ključni dio života mnogih.

Na današnji dan prije 14 godina u prodaju je izašao prvi iPad, a od tada je postao ključni dio života mnogih.

Neki događaji jednostavno ostanu urezani u našem kolektivnom pamćenju, podsjećajući nas na trenutke koji su promijenili tijek tehnološke povijesti. Jedna od takvih prekretnica svakako je bio 3. travnja 2010. godine, kada je svijet prvi put dočekao pojavu nečega što će postati ikona digitalnog doba - prvi iPad.
 

Zamislite se na trenutak u 2010. godini – smartphone revolucija već je bila u punom zamahu, a Apple je već impresionirao svijet svojim inovativnim iPhoneom. No, 3. travnja 2010. godine donio je nešto novo, nešto što je predstavljalo evoluciju u načinu na koji smo postali integrirani s tehnologijom. Bio je to dan kada je Apple pustio u prodaju svoj prvi ikada iPad.

 

Za mnoge, to je bilo kao da su uronili u budućnost. Tanki, elegantni uređaj koji je sjajio svojim, tada ogromnim zaslonom, obećavao je revoluciju u načinu na koji konzumiramo medije, komuniciramo i radimo. Kritičari su bili skeptični – je li svijetu stvarno potreban još jedan uređaj iz Applea? No, kako su se događaji odvijali, odgovor je bio jasan – da, svijetu je trebao iPad.

 

Od tada, Apple je nastavio svoj uspon, stalno postavljajući nove standarde u tehnološkoj industriji. Svaka nova verzija iPada donosila je poboljšanja u performansama, dizajnu i funkcionalnosti. Do danas su ih u prodaju pustili preko 30, od iPad 2, koji je donio kameru i još tanji dizajn, do iPad Pro linije koja je postala omiljen alat umjetnika, dizajnera i profesionalaca širom svijeta.  Ali, iPad nije samo uređaj, već je postao i simbol promjene. Promjene u načinu na koji radimo, učimo i zabavljamo se. Sjećamo se vremena kada su knjige, časopisi i novine bili teški, fizički objekti, a sada su svi oni doslovno na dlanu, dostupni jednim pritiskom prsta.

 

Dok se prisjećamo tog sudbonosnog dana prije 14 godina, također razmišljamo o putu koji je Apple prošao od tada. Izbacili su nevjerojatne proizvode poput iPhonea X, AirPods slušalica i Apple Watcha te su i dalje jedan od vodećih inovatora u tehnološkom svijetu.

 

I dok tehnologija i dalje napreduje, a nova generacija uređaja osvaja svijet, nikada nećemo zaboraviti taj magični trenutak kada je prvi iPad stigao na scenu i promijenio sve što smo mislili da znamo o tehnologiji. Jer, ponekad je potrebno samo jedno malo dugme, jedan mali dodir, da promijeniš svijet.

FOTO: FOTO: PIXABAY