LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jadranka Nišević

14 milijuna litara vode i 60 metara dubine: hrvatska novinarka ispričala iskustvo zarona u najdublji bazen na svijetu

Bazen Deep Dive Dubai ušao je i u Guinnessovu knjigu rekorda, a pažnju posebno privlači svojim atrakcijama koje ronioci mogu detaljno istražiti.

Bazen Deep Dive Dubai ušao je i u Guinnessovu knjigu rekorda, a pažnju posebno privlači svojim atrakcijama koje ronioci mogu detaljno istražiti.

U Dubaiju je prije dvije godine prava atrakcija postao bazen dubok 60 metara u kojem se nalazi čak 14 milijuna litara slatke vode. Novinarka Radio Pule, Jadranka Nišević, za HRT je ispričala svoje iskustvo zarona u najdublji umjetni bazen na svijetu.

Bazen je dubok kao da posložimo 15 autobusa jedan za drugim ili kao da posložimo 32 automobila jedan na drugi, 14 milijuna litara slatke vode, 30 stupnjeva je toplina bazena, tako da može se roniti zapravo i bez odijela.

Nakon što utvrde da znaš roniti, pitaju te neke stvari koje moraš ponoviti iz škole ronjenja, kreće sam zaron i tada ugledaš taj ogroman ambis ispred sebe i moram priznati da sam se i ja uplašila. Osim što izgleda kao potopljeni grad poslije apokalipse zaista te preplaši to crnilo koje vidiš prvih desetak metara - opisala je Nišević za HRT.

Bazen Deep Dive Dubai ušao je i u Guinnessovu knjigu rekorda, a pažnju posebno privlači svojim atrakcijama koje ronioci mogu detaljno istražiti. Ronioci tako mogu ući u potopljeni grad, mjesto u kojem su doslovno izgrađene stambene prostorije pod vodom.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT