LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna škola medicine ronjenja

Hrvatski i inozemni studenti medicine rone i uče o podvodnoj i hiperbaričnoj medicini

U sklopu ovogodišnje Ljetne škole medicine ronjena najbolji studenti medicine naučili su više o medicini putem ronjenja. Studenti su ove godine, također, imali priliku vježbati spašavanje ronioca.

U sklopu ovogodišnje Ljetne škole medicine ronjena najbolji studenti medicine naučili su više o medicini putem ronjenja. Studenti su ove godine, također, imali priliku vježbati spašavanje ronioca.

U sklopu Ljetne škola medicine ronjenja održava se tečaj ronjenja za studente medicine, i to u organizaciji Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska (CROMSIC). Studenti koji sudjeluju u tečaju dobivaju znanje o medicini iz potpuno nove perspektive.

Najbolji studenti medicine iz Švedske, Nizozemske, Izraela, Rumunjske, Italije, Portugala, Njemačke, Amerike i Danske zajedno s kolegama iz Hrvatske u riječkoj Kraljevici uče o ronjenju, spašavanju ronioca, ali i o specifičnoj grani medicine – podvodnoj i hiperbaričnoj medicini, prenosi Novi list.

Studenti tako imaju priliku od hrvatskih stručnjaka naučiti više o grani medicine koja liječi stanja izazvana boravkom na velikim dubinama, ali i opekline, smrzotine, Chronovu bolest, dijabetes i brojne druge bolesti. Novost je da su studenti ove godine imali priliku i vježbati spašavanje ronioca.
– Jako nas veseli da smo uspjeli u ovako specifičnoj situaciji u svijetu, zbog pandemije koronavirusa, opet organizirati našu Ljetnu školu medicine ronjenja. Ona je, naime, jako popularna među najboljim studentima medicine diljem svijeta, puno njih želi doći i učestvovati, a mi biramo najbolje. Time i našu zemlju stavljamo na mapu onih, koji itekako imaju što za pokazati, ali i naučiti i druge važnim znanjima – poručila je Laura Radoš, voditeljica projekta u Međunarodnoj udruzi studenata medicine Hrvatska, prenosi Novi list.
Studente podupiru brojne ustanove među kojima su i KBC Rijeka, Medicinski fakultet u Rijeci, Studentski centar Rijeka te Turistička zajednica grada Rijeke.
FOTO: PIXABAY