LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cool način popunjavanja životopisa

10 zabavnih online tečajeva u travnju

Kako online zaraditi novac na legalan način ili možda kako zaista biti sretan? Odgovore na ova pitanja mogu vam dati među studentima sve popularniji online tečajevi koji su u većini slučajeva i potpuno besplatni. Za vas smo izdvojili neke dostupne tečajeve u ovom mjesecu!

Kako online zaraditi novac na legalan način ili možda kako zaista biti sretan? Odgovore na ova pitanja mogu vam dati među studentima sve popularniji online tečajevi koji su u većini slučajeva i potpuno besplatni. Za vas smo izdvojili neke dostupne tečajeve u ovom mjesecu!

U posljednje vrijeme raste broj internetskih stranica koje nude niz zanimljivih i korisnih online tečajeva na koje se mogu prijaviti svi – od studenata do starijih osoba kojima je pojam cjeloživotnog učenja jedan od dražih.

Većina je takvih tečajeva u potpunosti besplatna, ali neki od njih u besplatnoj varijanti ne nude potvrdu, tj. certifikat, pa se za njegovo izdavanje treba izdvojiti određeni iznos. Dobra je vijest da se radi o iznosima koji su prilagođeni studentskom džepu. 

Donosimo popis nekih od tečajeva koji su nam zapeli za oko za travanj, a teme koje obrađuju vrlo su raznovrsne i za svakoga će se naći nešto.

1. Prva pomoć i reanimacija pasa

Za sve ljubitelje životinja i za sve one koji su poznati po tome što putem do faksa nerijetko spašavaju kojeg zalutalog i gladnog psića ovaj tečaj nudi edukaciju o hitnoj pomoći psima u kriznim situacijama. Obrađuju se i teme prehrane i njege pasa pa, ako razmišljate o novom četveronožnom ukućaninu, informacije koje ćete ovdje dobiti bit će više nego korisne. Cijena je tečaja 14 dolara, a certifikat je uključen u cijenu. 

dog life GIF

Izvor: Giphy 

2. Plastična operacija i oživljavanje mozga: kako usvojiti bolje navike?

Ako vaše navike učenja nisu ogledni primjer kako bi spremanje ispita trebalo izgledati ili se ne možete odviknuti od tone slatkiša koju pojedete u jednom danu, ovaj tečaj podučava tome kako stvoriti nove, zdravije i produktivnije navike i jednostavno preoblikovati vlastite moždane vijuge. Cijena tečaja također je 14 dolara s uključenim certifikatom. 

stupid homer simpson GIF

Izvor: Giphy 

3. Znanost o radosti

Sveučilište Yale nudi online tečaj na temu znanosti o radosti – kako biti istinski sretan, a to želi baš svaka osoba. Na tečaju se obrađuju lekcije koje govore o najčešćim zabludama o onome što mislimo da će nas usrećiti, a zapravo proizvodi suprotan efekt. Dobra je vijest da se radi o potpuno besplatnom tečaju, a ako po završetku budete željeli certifikat, možete ga nadoplatiti. 

happy despicable me GIF

Izvor: Giphy 

4. Superheroji i njihov utjecaj na pop-kulturu

Zanimljiv tečaj za studente novinarstva i sociologije koji donosi lekcije nekih od najpoznatijih svjetskih redatelja traje 6 tjedana tijekom kojih fleksibilno možete rasporediti vrijeme za preslušavanje lekcija i rješavanje kvizova. Također se radi o potpuno besplatnom tečaju za koji naknadno možete nadoplatiti certifikat ukoliko to budete željeli. 

angry superman GIF

Izvor: Giphy 

5. Najveći neriješeni misteriji našeg svemira

Ako ste među onima koji upravo kada treba početi učiti za važan ispit započnu dubinska razmišljanja o tajnama našeg planeta, pa i cijelog svemira, ovaj će tečaj ponuditi ipak malo znanstveniji odgovor na sve vaše dileme. Dva vrsna astronoma s jednog sveučilišta u Australiji nude zanimljive odgovore. Tečaj je dostupan u potpunosti besplatno, tek se po izboru nadoplaćuje certifikat. 

Izvor: Giphy

6. Što je predsjednik Kennedy ostavio za sobom?

Za sve ljubitelje povijesti – pregled Kennedyjevih pola stoljeća života iz, ovaj put, prave američke perspektive. I ovaj je tečaj u potpunosti besplatan uz mogućnost potvrde koja se plaća – možda kako biste se ovo ljeto baš nekom Amerikancu hvalili stečenim znanjima! 

jackie kennedy GIF by US National Archives

Izvor: Giphy

7. PIVOlogija – znanosti o pivu

Znamo, mnogi od vas usvojili su ga bez posebnih tečajeva i znaju sve detalje o vrstama piva, ali možda vas Nizozemci nauče još nekim sitnicama koje niste znali –  a sveučilišnu potvrdu da ste pravi znalci u ovom području nije loše imati! Tečaj je, naravno, besplatan. 

announces last call GIF

Izvor: Giphy

8. Umijeće Beatlesa

S 13 studijskih albuma koliko su ih izdali ove glazbene legende zaslužile su svoje mjesto u detaljnim analizama i studijama svoje glazbe koja je oduševljavala mnoge i još uvijek oduševljava. Ovaj je tečaj djelo Sveučilišta u Rochesteru, a naučit će vas da neki podatci koji glase kao opća kultura o Beatlesima uopće nisu istiniti. Tečaj je besplatan na Courseri. 

road beatles GIF

Izvor: Giphy 

9. Uzgajati ribe i povrće skupa? Mali tečaj zdravog vodnog vrtlarstva

Ne bi bilo loše zajedno uzgajati ribu i povrće koji čine kompletan obrok, zar ne? U ovom tečaju stručnjakinja na ovom području pokazuje kako uzgajati razne vrste riba, a od njihovih ostataka raditi na uzdržavanju bilja tako da je sve ekološki, prirodno i održivo. Tečaj stoji 25 dolara, ali je cijena certifikata uključena u cijenu. 

money run GIF

Izvor: Giphy

10. 10 LEGALNIH načina kako online zaraditi novac 

Za kraj ono što je nama studentima tako važno – kako zaraditi malo novca sa strane, ali naravno, na legalan način, i to online. Jedna od opcija koja se predlaže u tečaju jest prodavanje vlastitih fotki, primjerice prirode ili građevina burzama besplatnih fotki. Tečaj stoji 12 dolara i u cijenu je uključena potvrda. 

mr krabs lol GIF by SpongeBob SquarePants

Izvor: Giphy 

FOTO: PINTEREST