LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultetska ljubav

Studenti medicine otkrivaju kako su se na fakultetu zaljubili i koji je lijek za uspješnu vezu

Mjesec ljubavi ne može proći bez ljubavnih priča koje će nas uvijek razveseliti. U nastavku vam donosimo kako su se studenti na fakultetu medicine zaljubili te uspjeli održati vezu.

Mjesec ljubavi ne može proći bez ljubavnih priča koje će nas uvijek razveseliti. U nastavku vam donosimo kako su se studenti na fakultetu medicine zaljubili te uspjeli održati vezu.

Sigurno su vam govorili kako je studenski život za vrijeme fakulteta najljepši period u životu i da uživate u tim danima. Nekima su te priče besmislene, a nekima ne. Jedna od njih je Marija, studentica 4. godine medicine u Zagrebu, koja kaže kako će fakultetsko doba zauvijek pamtiti jer je tijekom tog razdoblja upoznala ljubav svojeg života.

Iako većina djevojaka misli kako će upoznati princa na bijelom konju u gradu ili u noćnom klubu, Mariji je Ante prišao dok je ona učila u hodniku Medicinskog fakulteta. Prišao joj je vrlo jednostavno: Bok, kako ide učenje?, i tako su ušli u razgovor. Naravno, došao je uz pratnju prijatelja, govori Marija.

Za nju takav pristup nije bio preromantičan, ali svejedno ga neće zaboraviti jer je taj dan bio početak njihovog druženja. Prijatelji su bili gotovo 3 mjeseca od upoznavanja, a sada broje već 2 godine i 6 mjeseci veze.

Naglašava kako veza s kolegom na fakultetu ima više prednosti nego nedostataka:

– Prednosti su te da imamo puno toga zajedničkog, razumijemo se u potpunosti te imamo mogućnost viđati se često jer nam je koncept nastave vrlo sličan.

Ante nadodaje kako je velika prednost to što su oboje svjesni koliko je fakultet zahtjevan i koliko truda i raznih odricanja zahtjeva. U takvim situacijama velika su podrška jedan drugome.

Također, kao jedini nedostatak navodi:

– Rijetko kad imamo mogućnost biti sami jer smo stalno okruženi s puno ljudi, ali nije to nešto nerješivo.

Studiranje na istom fakultetu Anti je idealna prilika da bude što pažljiviji, jer, kako kaže, koja cura ne voli pažnju, pa je tako jednom prije ispita s jednog kraja Šalate trčao do Marije na drugi kraj Šalate kako bi ju zagrlio i poljubio te joj poželio sreću prije ispita, zbog kojeg je bila pod stresom.

Savjeti za maturante: kako prije odlaska na fakultet imati najbolje ljeto ikad


Isto tako Ante svaki dan Mariju vodi na ručak u menzu, što je po njoj najbolji dio dana na fakultetu, odnosno vrijeme za opustiti se i odmoriti od učenja i predavanja.

Za kraj otkrivaju lijek za uspješnu vezu:

– Najbitnije je povjerenje i razgovor o svim problemima. Iako to svi kažu, to je stvarno istina. Naravno potrebno je i puno ljubavi i pažnje, ali povjerenje je na prvom mjestu.

FOTO: PIXABAY