LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju s frontmanom Hladnog piva

Kekin: "Na koncertima nema muljanja, ili možeš pokrenuti publiku ili ne"

– Trenutno radim na jednom malom glazbenom side projektu koji neće imati muzički puno veze sa Hladnim pivom. Više će biti neki kabaretski đir, a i skupljam svoje tekstove, stare, nove i neobjavljene pa ću ih dati ukoričiti. Ali sve to tek sljedeće godine. – kaže Mile Kekin.

– Trenutno radim na jednom malom glazbenom side projektu koji neće imati muzički puno veze sa Hladnim pivom. Više će biti neki kabaretski đir, a i skupljam svoje tekstove, stare, nove i neobjavljene pa ću ih dati ukoričiti. Ali sve to tek sljedeće godine. – kaže Mile Kekin.

Odbrojavamo posljednje dane do velikog zagrebačkog punk rock Tuluma, na kojem će nastupiti bendovi Hladno pivo, Brkovi i Šank. Tulum je u subotu 15. listopada u Domu sportova, a kako kažu organizatori, bit će to najžešće izdanje Tuluma Zagreb dosad. Tim smo povodom porazgovarali s Milom Kekinom, frontmanom benda Hladno pivo.

Ne sumnjamo da će Tulum u Domu sportova biti žestok, kao što se najavljuje. Što možemo od vas očekivati? Najveći hitovi ili više stvari s novog albuma?

Tražit ćemo neki idealni omjer, ali budući da se ipak radi o redaljki morat ćemo ponuditi neku esenciju, bez previše eksperimentiranja i balada. Ipak se radi o fešti pa ne treba gnjaviti teškim temama. 

Kad smo kod novog albuma – Dani zatvorenih vrata – ne možemo ne primijetiti kako je prepun ironije. Jeste li još uvijek stava „nije sve tako sivo" ili situacija ipak postaje presiva?

Situacija nikad nije toliko siva da se ne bi mogla smijehom obojiti. Moraš cijelu stvar gledati s ironijskim odmakom, inače postaješ darker ili počinješ slušati Cohena. 

Koja vam je pjesma s novog albuma posebno draga? Zašto?

Stari šajser je možda najdraža premda nema hit potencijala. Radi se o starijem gospodinu koji mrzi sve oko sebe, a naročito mlade. Ima težak karakter i dvocijevku, što ga čini neugodnim susjedom kojeg svi poznajemo. Nekako mi se taj lik uvukao pod kožu, nemam pojma zašto. 

Jeste li već ranije svirali s Brkovima ili Šankom? Možemo li u budućnosti očekivati neku glazbenu suradnju s nekim od njih?

S Brkovima smo svirali negdje po Sloveniji. Sa Šankom još nismo imali prilike pa će ovo biti prvi put da ću ih vidjeti uživo. Šemso 69 mi je susjed pa se vidimo ponekad, a bili smo prije par dana i na Dolcu skupa. Pravi je stručnjak za prepoznati svježu ribu. Do glazbene suradnje još nismo došli jer ne volim miješati privatno i poslovno. 

Nećemo o godinama, ali recimo da već dugo svirate. Slušaju vas generacije, od osnutka benda – vaši vršnjaci, do danas – vršnjaci benda i oni još mlađi. Kako dopirete do toliko raznovrsnih fanova? U čemu je tajna?

Ne znam u čemu je tajna i ne bih to previše analizirao dok god funkcionira. Valjda imamo pjesme s kojim se svi mogu identificirati. A možda vole i naš stajling na bini. Ne znam. 

Neumorni ste. Svako malo imate svirke po Hrvatskoj i okolici. Odakle vam snaga?

Fantastično se osjećam. A i volim to što radim. To je sva tajna. Na koncertima nema muljanja, ili možeš pokrenuti publiku ili ne. To mi je najveći gušt. 

Koji su vam planovi za budućnost?

Trenutno radim na jednom malom glazbenom side projektu koji neće imati muzički puno veze sa Hladnim pivom. Više će biti neki kabaretski đir, a i skupljam svoje tekstove, stare, nove i neobjavljene pa ću ih dati ukoričiti. Ali sve to tek sljedeće godine  

Imate li neku poruku ili savjet za studente, mlade?

Učite strane jezike. 

FOTO: FACEBOOK