LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski kreativci – intervju s Tanjom Skok

JUMPS – Tanjin nakit za one koji ne žele odrasti

Da Lego kocke ne moraju biti samo dječja zanimacija dokazuje studentica Tanja koja lijepeći kockice izrađuje ogrlice, prstene, leptir-mašne... Uz studij socijalnog rada, dodatni posao i treninge, naša kreativna sugovornica inspiracija je za sve.

Da Lego kocke ne moraju biti samo dječja zanimacija dokazuje studentica Tanja koja lijepeći kockice izrađuje ogrlice, prstene, leptir-mašne... Uz studij socijalnog rada, dodatni posao i treninge, naša kreativna sugovornica inspiracija je za sve.

U našoj sada već dobro poznatoj rubrici Studenti kreativci predstavljamo studente koji mogu poslužiti kao inspiracija – uz redovite studentske obveze stignu se baviti raznim hobijima. Ovaj vam put predstavljamo Tanju Skok, studenticu socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Tanja nam je odmah veselo rekla kako još od malih nogu obožava Lego kocke, pa je često satima u svojoj sobi gradila svakakve kreacije. Kako je odrastala, ta je ljubav postajala sve veća, a s vremenom je počela lijepiti kockice u prstene i slagati ih u ogrlice.

FOTO: Tanja Skok/privatni album

– U početku sam nakit izrađivala za svoje prijateljice tako da su mi one bile najveća hodajuća reklama. S vremenom mi je počelo prilaziti sve više ljudi s komplimentima i pitanjima gdje mogu kupiti nakit. Prijatelji su me uvjerili da moram napraviti Facebook stranicu i početi za ozbiljno. –

Stranica je nastala prije tri godine, a Tanja kaže da je to bio odličan potez i da u trenutku kad se na njega odlučila nije mogla niti zamisliti da će od njenog veselog hobija s legićima zapravo nastati brand. Prednost je to društvenih mreža koju treba znati iskoristiti, pa je potom napravila i Instagram profil te izradila webshop na stranici Etsy. 

Ipak, kako je temeljna ideja nakita da uveseljava ljude i vraća ih u djetinjstvo, Tanja tvrdi kako zna da su zadovoljni klijenti koji nose njen nakit najbolja promocija. Često su to studentice i studenti, što joj je posebno drago vidjeti. 

– U ponudi imam ogrlice, prstenje, naušnice, narukvice i leptir-mašne. Također sam počela raditi i stvari za dom kao što su podmetači za čaše, ukrasni kaktusi i borići, ali to je tek početak. –

FOTO: Tanja Skok/privatni album

Naša kreativna sugovornica priznaje da ima puno ideja, ali da joj najveći problem predstavlja nabavljanje kockica. U Hrvatskoj nema izbora za ono što joj treba, pa sve mora naručivati iz inozemstva putem interneta. Ipak, kao neizostavnu podršku ima svoju obitelj i prijatelje, bez kojih bi bilo jako teško sve uskladiti. Uz dodatni posao, fakultet, ali i trening, bez dodatnih ruku bilo bi nemoguće. Najbolji je pomoćnik Tanjin dečko koji često uskače u pomoć pri slanju i primopredaji, a u zadnje vrijeme ima i puno ideja za nove proizvode. 
 

FOTO: Tanja Skok/privatni album

– Kao i u svakom poslu, svaki je dan nova situacija. Kao jednu od najdražih izdvojila bih gostovanje Jana Vormanna u Zagrebu. Jan je umjetnik koji popravlja stare fasade na način da ih popunjava Lego kockama. Jako sam sretna što sam imala priliku graditi s njim u Varšavskoj ulici. Kao zahvalu za to što je uopće došao u Zagreb poklonila sam mu leptir-mašnu. Iznenadilo me koliko je bio začuđen i oduševljen pa smo još satima raspravljali o oblicima legića i kako se sve mogu složiti. –

 

FOTO: Tanja Skok/privatni album

Tanja za kraj poručuje svim kreativcima da se ohrabre i krenu u izradu svog proizvoda. Između serijski rađenih proizvoda bolje je okrenuti se hrvatskoj dizajnerskoj sceni jer ona stvarno ima puno toga za ponuditi.

Svima onima koji ne mogu odlučiti što im je od ovih prekrasnih rukotvorina najzanimljivije možda pomogne Tanjin najdraži proizvod koji je bila prisiljena odabrati – crna ogrlica, jer je, kaže, jednostavna, upečatljiva i sa svime se može kombinirati. Jednostavnost je uvijek u modi! 

FOTO: Tanja Skok/privatni album

Ako ste propustili neki od prijašnjih intervjua u našoj kreativnoj seriji članaka, provjerite što su nam ispričali neki od nedavno predstavljenih kreativaca: Matea, TenaMarijaPaulaLukaDoroteja i Petra. Ako pak poznajete vrijednu kolegicu ili kolegu i smatrate da bismo ih trebali predstaviti, javite nam se, s veseljem čekamo vaše prijedloge. 
FOTO: TANJA SKOK/PRIVATNI ALBUM