LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Djeca kao mladi znanstvenici

U online igri djeca cjepivima spašavaju živote

Znanstvenica u pozadini ove igre rekla je kako igra uči djecu postavljati pitanja.

Znanstvenica u pozadini ove igre rekla je kako igra uči djecu postavljati pitanja.

Istraživači Sveučilišta u Iowi u suradnji s Families Fighting Flu dizajnirali su online interaktivnu igru Flu's Clues koja uči djecu o gripi i cjepivima.

Igra vodi djecu diljem svijeta kako bi identificirali epidemije gripe te zatim pomogli u osmišljavanju cjepiva kako bi spasili živote.

Maurine Neiman, izvanredna profesorica biologije na Sveučilištu u Iowi rekla je kako je igra osmišljena tako da nitko ne gubi.

– Htjeli smo da dobiju poruku kako je svako cjepivo – čak i ako je nesavršeno – ipak bolje nego da se ne napravi ništa. Upravo zato smo sve postavili baš na taj način. – rekla je Maurine, piše Iowa Public Radio.

Maurine je rekla kako su istraživači namjerno uključili raznovrsne znanstvenike različitih pozadina i kultura kako bi pokazali djeci da svatko može biti znanstvenik.

– Možeš biti mlađi. Znaš, možeš biti Crn. Možeš biti iz zemalja izvan SAD-a. To je bila jako važna poruka za nas. – rekla je Maurine, prenosi Iowa Public Radio.

Unatoč tome što je igra prvenstveno fokusirana na gripu, Maurine je rekla kako se nada da naglašava važnost cjepiva općenito te da uči djecu postavljati pitanja.

FOTO: UNSPLASH