LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HAKERI NAPADAJU

Twitch je hakiran, a procurene informacije sadrže „cijeli Twitch”

U srijedu je nepoznati haker na 4chanu postavio torrent za koji tvrdi kako sadrži cijeli Twitch, a navodno slijedi i još curenja informacija u narednim danima.

U srijedu je nepoznati haker na 4chanu postavio torrent za koji tvrdi kako sadrži cijeli Twitch, a navodno slijedi i još curenja informacija u narednim danima.

U srijedu je nepoznati haker na 4chanu postavio torrent od 125 GB za koji tvrdi kako sadrži cijeli Twitch: njegov izvorni kod, podatke o isplati korisnika te neobjavljene informacije o Grabbed Vaporu, Amazonovom Steam konkurentu, prenosi Bug.

Korisnik sve spomenuto odlučio podijeliti na 4chanu navodeći kako je to učinio potaknut ogorčenošću zajednicom Twitcha s namjerom da potakne dodatne pomake i konkurenciju kod platformi za prenošenje sadržaja uživo.

Anonimni zaposlenik Twitcha je potvrdio da je riječ o pravim informacijama te ističe da je tvrtka svjesna ovog napada koji se navodno dogodio u ponedjeljak, prenosi Video Games Chronicle.

Bug navodi kako je trenutno poznato da procurene informacije uključuju:
  • Cijeli izvorni kod Twitcha i komentare koji sežu sve do njegovih ranih početaka
  • Detalje o isplatama korisnika od kolovoza 2019., do listopada 2021. godine
  • Kod koji se odnosi na vlasničke SDK-ove i interne AWS servise koje koristi Twitch
  • Neobjavljene informacije o Amazonovom Steam konkurentu
  • Twitcheve alate za sigurnost
  • Podatke o svemu što Twitch posjeduje, uključujući IGDB i CurseForge
Neki korisnici koji su preuzeli spomenutu datoteku, počeli su objavljivati neke u njoj prisutne informacije na Twitteru, a svakako je bitno napomenuti i to da je haker izjavio kako je sve ovo bio samo prvi dio sadržaja, pa se u sljedećim danima očekuje curenje još informacija, piše Bug.

Sa svim ovim na umu, svim korisnicima Twitcha se preporučuje da promijene svoje lozinke i uključe dvofaktorsku autentifikaciju, ističe Bug.
FOTO: PIXABAY