LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
400 puta veća cijena od izvorne

Sveti gral Iphone mobitela prodan za više od 190 000 dolara 

Iphone koji je 2007. godine nakon lansiranja povučen iz prodaje, ostvario je nevjerojatnu cijenu na aukciji.

Iphone koji je 2007. godine nakon lansiranja povučen iz prodaje, ostvario je nevjerojatnu cijenu na aukciji.

Mobiteli su jedni od onih uređaja kojima cijena krene padati čim izađu iz dućana. No, modeli koji su proizvedeni u manjem broju primjeraka, plijene pažnju kolekcionara, što je bio slučaj u SAD-u s prvim neotvorenim izdanjem 4G modela Iphone mobitela iz 2007. godine. Naime, vlasnik je mobitel kupio za 599 dolara, a prodan je za 190 372,80 dolara, što je gotovo 400 puta veće od prvobitne cijene, čime su premašena sva očekivanja, prenosi BBC.

Mobitel je prodan na aukciji tvrtke LCG Auctions koja ga je nazvala popularnim high endom i vrućim kolekcionarskim predmetom. Tvrtka je dobila čak 28 ponuda za mobitel, a očekivana cijena iznosila je 50 000–100 000 dolara, no daleko je premašena. S obzirom na to da se radi o iznimno rijetkom mobitelu koji je bio u besprijekornom stanju, nije iznenađenje da je cijena dosegnula plafon. 

Na tržištu postoji malo primjeraka tog izdanja mobitela jer je povučen iz prodaje nakon samo dva mjeseca, budući da je nedugo nakon lansiranja izašao još jedan Iphone, ali je nudio dvostruko više prostora za pohranu za samo 100 dolara više.

FOTO: UNSPLASH