LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zima je pred vratima

Snažan hladni val prijeti Europi: Klimatolozi očekuju značajan pad temperatura

Nakon podosta blagih zima u posljednjih nekoliko godina, Europa bi se u prosincu mogla susresti sa značajnim padom temperatura.

Nakon podosta blagih zima u posljednjih nekoliko godina, Europa bi se u prosincu mogla susresti sa značajnim padom temperatura.

U skladu s globalnim zatopljenjem, zime postaju sve blaže, ledenjaci na Antarktiku tope se velikom brzinom, a sve rezultirala nepogodnim klimatskim promjenama koje opasno prijete čovječanstvu. 

No, prema izvještaju Službi za klimatske promjene Copernicus (C3S), Europa bi se ove zime, nakon dugo godina, mogla susreti s velikim hladnim valom. Ovakva predviđanja ne moraju i ne mogu biti u potpunosti točna, ali prema provedenoj analizi, Europa će se u prosincu susresti s visokim tlakom zrakom, koji će donijeti hladne istočne vjetrove i značajan pad temperature.

Iza nas je toplo ljeto, a znamo da zime postaju sve blaže. Ipak, prema našim prognozama, vjerojatnost hladnog vala prije Božića veća je nego inače. - rekao je Carlo Buontempo, direktor C3S.


Ako se predviđanja obistine, veliki problem bi mogao nastati oko plina i ostalih energenata čija cijena u posljednje vrijeme strelovito raste.
FOTO: PIXABAY.COM