LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Erasmus+

Priključite se projektu „Labor” i besplatno otputujte u Berlin

Projekt „Labor” kazališnim će pristupom pristupiti temama anticiganizma i izgradnje romskoga identiteta. Priključite se, upoznajte druge kulture i običaje i otputujte u Berlin.

Projekt „Labor” kazališnim će pristupom pristupiti temama anticiganizma i izgradnje romskoga identiteta. Priključite se, upoznajte druge kulture i običaje i otputujte u Berlin.

Udruga studenata Grada Zagreba u suradnji s Udrugom mladih Crna Ovca iz Like te MIKUB eV (Berlin), RomaTrial eV (Berlin) i GRIPS Theatar Berlin pokreće Labor projekt koji će se baviti susretom mladih umjetnika i socijalnih radnika iz Njemačke, Hrvatske i jugoistočne Europe s fokusom na anticiganizam. Teme poput izgradnje romskoga identiteta i pripisanih stereotipa obradit će se korištenjem kazališnoga pristupa, a na taj će se način ukazati na važnost europske povijesti romske populacije stare 600 godina.

Cilj je projekta okupiti 24 mlade osobe koje žive u Njemačkoj, Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi u dobi od 18 do 26 godina te koje dolaze iz umjetničkih i društvenih područja. Također, polovica prijavljenih treba se izjasniti kao Romi i Sinti.

Susret mladih održava se od 23. do 28. lipnja Zagrebu, a zatim od 28. lipnja do 4. srpnja 2018. u Berlinu. Sudionici će tijekom susreta imati prilike steći iskustva, metode i ideje iz područja umjetnosti, sociologije i kulture. Također, svi će prijavljeni imati priliku surađivati, trenirati i usavršavati se sa stručnim kazališnim pedagozima i gostima predavačima iz Hrvatske i Njemačke. Kruna projekta bit će zajednička prezentacija u GRIPS kazalištu u Berlinu koja će uključivati konačnu raspravu u organizaciji svih sudionika.

Ako vas zanimaju navedene teme i želite upoznati druge kulture i običaje, iskoristite ovu priliku, upoznajte nove ljude i otputujte u Berlin besplatno. Troškovi puta, smještaja i hrane su pokriveni.

Prijave su za sudjelovanje ograničene i traju do 10. lipnja 2018. Kako biste se uspješno prijavili, potrebno je ispuniti prijavnicu koja se nalazi na poveznici te ju poslati na e-mail crnaovca02@gmail.com. Više informacija možete saznati i na Facebook stranici Udruge studenata Grada Zagreba.

Projekt Labor sufinanciran je sredstvima iz projekta Erasmus+ Europske unije.

FOTO: PINTEREST