LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pozitivna psihologija

Popularni tečaj na Yaleu od sada je online i besplatan

Od nedavno možete pristupiti besplatnom online tečaju profesorice Laurie Santos. Svoj je uspješan kolegij o sreći pretvorila u online tečaj koji već sada budi izniman interes.

Od nedavno možete pristupiti besplatnom online tečaju profesorice Laurie Santos. Svoj je uspješan kolegij o sreći pretvorila u online tečaj koji već sada budi izniman interes.

Od proljeća 2018. kolegij Psychology and the Good Life na američkom sveučilištu Yale izaziva oduševljenje među studentima. Pokrenula ga je profesorica psihologije Laurie Santos. Njegova je glavna tema sreća, a cilj mu je povezati teorijska znanja iz psihologije sa stvarnim situacijama u kojima se ljudi nalaze i u kojima mogu primijeniti znanja iz pozitivne psihologije.

Kolegij je postao toliko poznat da ga je slušao svaki četvrti student Yalea. Upravo zbog velikog uspjeha i pohvala od studenata, profesorica Santos ga je u suradnji sa Sveučilištem ponudila kao besplatan online tečaj pod nazivom The Science of Well-Being. Dostupan je na platformi Coursera, a pristupiti mu možete ovdje .

Ondje ističu kako će polaznici tečaja naučiti kako biti sretniji i kako razviti produktivne navike. Profesorica Santos otkrit će polaznicima zablude vezane uz pojam sreće, zašto imamo loša očekivanja, kako ih prevladati, što nas uistinu čini sretnima i kako naučeno primijeniti u praksi.

Trajanje tečaja procjenjuje se na 19 sati, a preporučuje se rad od pet sati tjedno, dok si raspored i rokove svaki polaznik prilagođava prema vlastitim potrebama. Osim na engleskom jeziku, tečaj možete pratiti i na španjolskom. Idealno je ovo vrijeme upravo za učenje i rad na sebi te pristup sadržajima koji prije nisu bili svima dostupni. Tečaj profesorice Santos jedan je od njih i bila bi prava šteta propustiti ga.

FOTO: PIXABAY