LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvene mreže

Od tvorca igre koja je zaludila svijet dolazi nova vijest: osmislio je društvenu mrežu

Nova društvena igra uskoro stiže, a stvorili su je kreatori jedne od najpopularnijih igara na svijetu.

Nova društvena igra uskoro stiže, a stvorili su je kreatori jedne od najpopularnijih igara na svijetu.

Niantic, proizvođač jedne od najpopularnijih igara na svijetu, Pokemon Goa, napravio je društvenu mrežu za svoje igre koja samo što nije izašla, piše geek.hr.

Aplikacija, koja je izvorno najavljena u svibnju, nosi naziv Campfire i posljednjih nekoliko mjeseci je u fazi testiranja s Ingress igračima. Početno uvođenje bit će dostupno za odabrane grupe Pokémon Go igrača tijekom ljeta, kako su najavili iz tvrtke.

Temelj aplikacije Campfire je mapa koja uključuje informacije o obližnjim događajima i aktivnostima u igri, što teoretski olakšava pronalaženje ljudi s kojima se može igrati ili dogovor susreta s prijateljima. Aplikacija uključuje alat za razmjenu grupnih i privatnih poruka u igri, pa će biti moguće, primjerice, poslati prijatelju u DM lokaciju za napad kako bi se olakšalo okupljanje. Također, moguće je dodavanje oznake na lokacije, kako biste potakli obližnje igrače da dođu ako se nešto zanimljivo događa.

Iako se ideja o društvenoj mreži usmjerenoj na Niantic može činiti suvišnom s obzirom na već postojeću gomilu aplikacija za razmjenu poruku, ako uzmemo u obzir na koliko igara tvrtka radi, ovo se čini zapravo kao smislen potez. Uz Pokémon Go i Ingress, Niantic također ima Pikinim Bloom, zajedno s igrama u razvoju kao što su virtualni ljubimac sim Peridot i upravo najavljena košarkaška igra NBA All World.

Ipak, ova vijest je stigla samo dan nakon što je tvrtka otkazala čak nekoliko projekata, uključujući prethodno najavljene Transformers: Heavy Metal. Također, tvrtka je otpustila više od 80 zaposlenika, nakon što su projekti visokog profita poput Harry Potter: Wizards Unite i Catan: World Explorers ugašeni nakon ne baš sjajnih lansiranja.
FOTO: UNSPLASH