LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Distopija

Na sveučilištu u Kaliforniji dozvoljavaju studentima beskućnicima da spavaju u autu

U Sjedinjenim državama zabrinjavajuć postotak studenata nema stalni smještaj, a svaki peti na javnim sveučilištima iskusio je beskućništvo.

U Sjedinjenim državama zabrinjavajuć postotak studenata nema stalni smještaj, a svaki peti na javnim sveučilištima iskusio je beskućništvo.

Iz Sjedinjenih Država stiže pomalo distopijska obavijest ― na Long Beach City Collegeu u Kaliforniji najavom u ponedjeljak omogućili su parking za studente koji si ne mogu platiti smještaj pa spavaju u automobilima, prenosi The Hill.

Prema njihovom programu sigurnog parkiranja, studenti koji nemaju smještaj moći će besplatno parkirati od deset navečer do sedam ujutro. Imat će pristup sanitarnom čvoru i bežičnom internetu, a i otuširati se u kampusu u jutarnjim satima.

Ovo je prvi ovakav program na javnom sveučilištu, ponosno izjavljuju iz institucije.

Mike Muñoz, službenik samoupravne jedinice Sveučilišta, rekao je da oko 70 studenata svake noći spava u autima. 

― Ako možemo pomoći oko sigurnosti studenata kako bi se mogli bolje fokusirati na svoje akademske obveze, ovo je definitivno dobar potez. Naš cilj je ukloniti prepreke koje bi onemogućile studentima da budu uspješni ― u pomalo nadrealnom izvješću naveo je Muñoz.

Ipak, Sveučilište je najavilo pomoć studentima bez doma da pronađu dugoročniji smještaj.

Prema istraživanju iz 2020., čak 20% studenata javnih sveučilišta u Kaliforniji su u nekom trenutku bili beskućnici, a taj postotak porastao je za 50% u zadnjih deset godina. 
FOTO: UNSPLASH