LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava na daljinu

Jedno od najprestižnijih sveučilišta s online nastavom nastavlja do ljeta 2021. godine

Online nastava na Sveučilištu u Cambridgeu mogla bi potrajati još čak godinu dana ako uvjeti uzrokovani pandemijom koronavirusa ne dozvole drukčije.

Online nastava na Sveučilištu u Cambridgeu mogla bi potrajati još čak godinu dana ako uvjeti uzrokovani pandemijom koronavirusa ne dozvole drukčije.

Sveučilište u Cambridgeu najavilo je da studenti neće pohađati fakultet onako kako su to radili prije pojave koronavirusa, nego da će se nastava održavati online sve do ljeta 2021. godine. Međutim, pratit će se epidemiološka situacija i ovisno o njoj donositi eventualne izmjene, piše CNBC.
– Predavanja će i dalje biti dostupna na internetu i moguće je da će se organizirati manje skupine sve dok to udovoljava zahtjevima socijalnog distanciranja. – rekao je glasnogovornik Sveučilišta za CNBC.
Sveučilište u Cambridgeu, zajedno sa Sveučilištem u Oxfordu, još je u ožujku najavilo zamjenu ispita u ljetnim rokovima online procjenama zbog koronavirusa S druge strane Oxford s uobičajenom nastavom planira nastaviti u listopadu ove godine uz prilagodbu novim uvjetima.

Podsjećamo, dio hrvatskih studenata vratio se na fakultete radi odrađivanja kliničkih, laboratorijskih i umjetničkih vježbi ili drugih oblika za koje profesori ili fakulteti smatraju da ih nije moguće odraditi online. Ispiti će se na nekim sastavnicama sveučilišta u Hrvatskoj odrađivati u potpunosti online, dok su se drugi odlučili za fizički oblik održavanja ispita ili su dali studentima na izbor način na koji će ispite polagati.
FOTO: UNSPLASH