LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravstveno pitanje

Koronavirus ponovno kuca na vrata ili nikad nije ni otišao?

Karta na službenoj Vladinoj stranici za pravodobne i točne informacije o korona virusu  pokazuje preko 300 novih slučajeva zaraze.

Karta na službenoj Vladinoj stranici za pravodobne i točne informacije o korona virusu  pokazuje preko 300 novih slučajeva zaraze.

Službena  stranica hrvatske vlade za izvještavanje o korona virusu, koronavirusa.hr u ovom trenutku bilježi 302 aktivna slučajeva zaraze. Najviše zaraženih, njih 64 nalazi se na području Grada Zagreba, a iza njega je s 37 aktivna slučajeva Primorsko-goranska županija.


 
FOTO: Karta oboljelih koronavirus hr/Screenshot
 

Trebamo li se zabrinuti?


S dolaskom hladnijeg vremena redovito se pojavljuje više bolesnih nego ljeti, a ne treba ni zaboraviti to da virusi neprestano evolviraju, što znači da ako ste se cijepili prije dvije godine, postoji mogućnost da nećete biti zaštićeni od novih mutacija koje je virus razvio.

Međutim, trenutna situacija u zemlji daleko je od zabrinjavajuće ili u najgorem slučaju karantene. Većina županija, njih 16 ima po manje od 20 oboljelih osoba. Osječko-baranjska ima 26, Splitsko-dalmatinska ima 28, a Dubrovačko-neretvanska 23 slučajeva zaraze korona virusom.

Građani se još uvijek mogu cijepiti, a u posljednja 24 sata cjepivo je primilo šest osoba. Od početka pandemije pa do danas, u Hrvatskoj je jednu dozu cjepiva primilo 2 321 704, a dvije doze 2 251 702 osoba.
 

Posljedice virusa


Podsjetimo, prema službenim podacima u Hrvatskoj je zabilježeno 1 274 834 slučajeva zaraze korona virusom, a od njegovih posljedica preminulo je 18 318 osoba. U svijetu se ta brojka penje na 695 108 270 slučajeva zaraze te 6 914 377 preminulih.
FOTO: PIXABAY, ILUSTRACIJA