LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slingshot

Facebook predstavio potencijalnog ''ubojicu'' Snapchata

Iz Facebooka dolazi Slingshot, aplikacija za munjevitu komunikaciju slikom i videom. Može li ugroziti Snapchat?

Iz Facebooka dolazi Slingshot, aplikacija za munjevitu komunikaciju slikom i videom. Može li ugroziti Snapchat?

Prije nekoliko dana, točnije 17. lipnja, nova Facebookova aplikacija Slingshot službeno je ugledala svjetlo dana u SAD-u, tek koji dan nakon slučajne objave na App Storeu s kojeg je brzo uklonjena.

Joey Flynn, Facebookov Product Designer, naglasio je kako je rad na projektu trajao šest mjeseci, s ciljem kreiranja aplikacije namijenjene brzoj slikovnoj komunikaciji.

Najočitiji razlog lansiranja Slingshota (Praćka) je slabija zastupljenost komunikacije preko Facebooka kod mlađe populacije željne privatne, trenutačne i zabavne komunikacije. Glavni konkurent na tom području je iznimno popularan servis Snapchat, čiji su tvorci odbili gigantsku Facebookovu ponudu od tri milijarde dolara.

Facebookova varijanta Snapchata, nazvana Poke, neslavno je završila, a najnovija uzdanica svojevrsni je križanac Instagrama i Snapchata.

Prema Flynnu, sa Slingshotom korisnik se javlja prijateljima fotografijom ili videom koji prikazuje trenutak ispred njega, čime automatski daje do znanja da očekuje jednaku povratnu informaciju. Naime, druga strana ne može otvoriti poslani multimedijalni sadržaj ako ne pošalje nešto zauzvrat – sliku ili video. Na taj način svi postaju kreatori i nitko nije samo gledatelj, a iz Facebooka u šturom objašnjenju zapravo kažu kako je ovo praktički tvrtkina nadogradnja Slingshota, s naglaskom na brzu razmjenu fotografija u oba smjera.

Sama ideja aplikacije je i više nego interesantna, a s obzirom na to da je dostupna za Android i iOS uređaje, te da dolazi iz kreativnog laboratorija vodeće svjetske društvene mreže sigurno će izazvati interes korisnika. Ostaje za vidjeti hoće li se koncept ˝slika za sliku˝ svidjeti širokim masama, te hoće li napokon ugroziti Snapchat, lidera brze i lagane komunikacije među mlađim naraštajima. 

FOTO: SLINGSHOT