LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival svjetskog kazališta

Večeras će se ispred HNK uprizoriti Moby Dick; ulaz je slobodan

Uz večerašnju predstavu, na Festivalu svjetskog kazališta publiku očekuju brojne kazališne poslastice.

Uz večerašnju predstavu, na Festivalu svjetskog kazališta publiku očekuju brojne kazališne poslastice.

Festival svjetskog kazališta svoje devetnaesto izdanje otvara spektaklom ispred Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u nedjelju, 12. rujna, u 20 sati predstavom Moby Dick Teatra Dei Venti iz Modene.

Ovaj spektakl u koncepciji i režiji Stefana Tea publici će prirediti veličanstvenu priču o vječitoj borbi čovjeka s prirodom koja uzvraća udar zbog agresivnih posezanja u njezine zakonitosti. Glumci i tehničari na licu mjesta gradit će skulpturu mitskog čudovišta iz poznatog romana, a sva je publika pozvana na ovu uzbudljivu imaginarnu plovidbu Tihim oceanom.


25. rujna na scenu zagrebačkog HNK stiže predstava Obitelj Mila Raua belgijskog Nacionalnog teatra iz Genta. Na pozornici će vidjeti obitelj koja će rekonstruirati tajanstveni i tragičan slučaj obitelji Demeester, prateći plovidbu životom svoje vlastite obitelji te analizirajući obiteljsku strukturu kao ćeliju života. 
 

Rujanski dio Festivala završava ruskom kazališnom senzacijom Tri sestre teatra Red Torch iz Novosibirska u režiji Timofeja Kuljabina, koja se izvodi na znakovnom jeziku. Ova jedinstvena predstava iskustvo je koje se ne zaboravlja. Publika će predstavu pratiti s tribina na samoj pozornici, a predstava se u cijelosti održava na znakovnom jeziku uz titlove.

 

Jedan od najintrigantnijih francuskih umjetnika današnjice pisac, redatelj i izvođač Mohamed El Khatib u listopadu će prvi put gostovati u Hrvatskoj s predstavom C'est la vie. Bit će to izrazito emotivan „vodič“ kroz delikatnu priču u kojoj se dvoje glumaca suočava sa stvarnim gubitkom vlastite djece. Nemoguća bol roditelja kojoj glumci odnosno stvarne osobe pristupaju s vremenske distance, iznenađujući je i umjetnički svjež način koji izaziva izrazite emocije kod publike, ističu iz HNK. 
 


VEZANO: Evo što nam sve donosi nadolazeća kazališna sezona u zagrebačkom HNK


FOTO: HNK