LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TRAŽE SE ZALJUBLJENICI U FILM

Sudjeluj u natječaju za mlade i otputuj na prestižan filmski festival u Veneciju

Osim što će najkreativniji gledatelj dobiti veliku priliku koja će u bitnome utjecati na njegovu buduću karijeru, Europski parlament organizirat će i pokriti troškove tvog putovanja do Venecije i prestižnog fimskog festivala.

Osim što će najkreativniji gledatelj dobiti veliku priliku koja će u bitnome utjecati na njegovu buduću karijeru, Europski parlament organizirat će i pokriti troškove tvog putovanja do Venecije i prestižnog fimskog festivala.

Kino Urania već je 6 puta imalo čast odabrati svog ambasadora za 27 Times Cinema i omogućiti im prekrasno životno i profesionalno iskustvo.

Kinematografi Osijek i Europa Cinemas pozivaju gledatelje kina Urania starosti između 18 i 25 godina koji su oduvijek sanjali, ne samo o odlasku na prestižan filmski festival nego su na festivalu željeli i osobno sudjelovati, da se prijave za sudjelovanje na 27 Times Cinema 2023.
 

Osim što će najkreativniji gledatelj dobiti veliku priliku koja će u bitnome utjecati na njegovu buduću karijeru, Europski parlament organizirat će i pokriti troškove tvog putovanja do Venecije (avionske karte ili drugi način putovanja), troškove smještaja na Lidu gdje se održava festival i troškove festivalske akreditacije s prioritetnim ulazom na sve projekcije na listi Giornate degli Autori, a Europa Cinemas tim vodit će brigu o tebi tijekom tvog boravka u Veneciji.

Filmovi studenata iz Zagreba i Osijeka privukli značajan interes publike na Filmskoj RUNDI


 
Ako si:
 • gledatelj kina Urania
 • filmoljubac starosti između 18 i 25 godina
 • naprednog znanja engleskog jezika (u govoru, jeziku i pismu)
 • aktivan na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Snapchat, TikTok)
 • s vještinama u bloganju, uređivanju videozapisa, fotografiranju ili bilo kojim drugim komunikacijskim alatima te razvijenih sposobnosti za pisanje članaka i blogova
Onda je pravo vrijeme da se prijavš, a za uspješnu prijavu potrebno je samo slijediti ove korake.

Prvi korak:
 • Osmisli i snimi video-selfie u kojem ćeš opisati kakvo značenje Europa ima za tebe. Video obavezno mora započeti rečenicom  „Europe for me is…” Budi zabavan i originalan!
 • Video mora biti snimljen na engleskom jeziku, u visokoj rezoluciji (Full HD: 1920×1080 px) s kvalitetnim audio zapisom i dobrim osvjetljenjem, obavezno treba sadržavati i tvoje ime i zemlju podrijetla i mora trajati 30 sekundi.
 • Nakon što si to sve napravio, video pošalji putem Wetransfer na mail: info@kinematografi-osijek.hr.
Drugi korak:

Kino Urania u Osijeku kreće u novu sezonu u novom ruhu


 • Ispuni aplikacijsku formu na linku.
 • Sva pitanja u aplikaciji moraju biti ispunjena, a nepotpune prijave neće se razmatrati.
Od pristiglih prijava kino Urania odabrat će tri najbolje, a Europa Cinemas zajedno s LUX Prize i Giornate degli Autori odabrat će jednu čiji će autor otputovati u Veneciju i biti članom žirija.
 
Ako budeš izabran, ovo će biti tvoji zadaci:
 • stići u Veneciju prije početka festivala, odnosno do utorka 29. 8. 2023. i u Veneciji ostati do kraja festivala, odnosno do nedjelje 10. 9. 2023. (trajanje festivala: 30. 8. – 9. 9.)
 • biti članom žirija za filmove koji se natječu u Giornate degli Autori selekciji
 • sudjelovati u okruglim stolovima, panelima i radionicama fokusiranim na poboljšavanje komunikacijskih vještina
 • prisustvovati i pomoći organizirati događaje u okvir LUX nagrade publike
 • doprinijeti sadržajem na web-stranici Europa Cinemas i društvenim mrežama promovirati novu LUX nagradu publike nakon festivala koristeći vještine naučene u Veneciji
 • biti dostupan za sudjelovanje na sastanku panela LUX Selection za izdanje LUX Award publike 2024. koji se obično održava između lipnja i rujna (1 – 2 dana) – (ako budeš odabran) 
Ne propusti ovu jedinstvenu priliku i ostvari svoj san, a pritom imaj na umu da se prijaviti možeš do 27.3.2023., a sve prijave nakon toga neće se razmatrati.

Otvaraju se vrata svim filmoljupcima


 
IZVOR: KINEMATOGRAFI.-OSIJEK.HR
FOTO: PIXABAY