LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u KD "Lisinski"

Muzička akademija najavljuje buđenje mrtvih izborom iz oratorija Charlesa Gounoda

Solisti, zbor i simfonijski orkestar Muzičke akademije 8. travnja izvodi izbor iz oratorija Charlesa Gounoda "Mors et Vita". Koncert će se održati u KD "Vatroslava Lisinskog."

Solisti, zbor i simfonijski orkestar Muzičke akademije 8. travnja izvodi izbor iz oratorija Charlesa Gounoda "Mors et Vita". Koncert će se održati u KD "Vatroslava Lisinskog."

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu u višegodišnjoj uspješnoj suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, Akademijom dramske umjetnosti i Arhitektonskim fakultetom / Studijem dizajna priprema novi zajednički projekt Charles Gounod: Smrt i život. Čini to povodom 100. obljetnice osnutka zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

Solisti, zbor i simfonijski orkestar Muzičke akademije, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, izvest će u subotu, 8. travnja 2017. godine s početkom u 19:30 sati izbor iz oratorija Charlesa Gounoda Mors et Vita (Smrt i život). Koncert će se održati u KD Vatroslava Lisinskog u sklopu ciklusa Lisinski subotom.

Za oratorij Mors et vita Gounod je sam odabrao izvatke iz Vulgate, dodajući im druge sakralne tekstove katoličke crkve. Djelo se sastoji od tri glavna dijela, Mors (Smrt), Judicium (Sud) i Vita (Život), međusobno povezana motivima što ih on naziva mélodie typique, glazbenim frazama koje predstavljaju određene prikaze ili ideje. Posrijedi je motiv groze što je izaziva konačnost Posljednjeg suda, motiv tuge i suza, motiv sreće blaženih te motiv koji najavljuje buđenje mrtvih.

U projektu izradom animacija sudjeluju studenti i mentori Akprojektademije likovnih umjetnosti. Studenti Akademije dramskih umjetnosti pod mentorstvom svojih nastavnika oblikovali su zvuk i svjetlo, a studentice Studija dizajna pri Arhitektonskom fakulteta uz pomoć mentora oblikovale su plakat i naslovnicu programske knjižice.

FOTO: PIXABAY