LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NORVEŠKA, ŠPANJOLSKA PA HRVATSKA

Ako je suditi prema pregledima s YouTubea, Hrvatska ove godine definitivno ima finale na Eurosongu

Na ponos hrvatskih fanova Eurosonga, hrvatska grupa Let 3 smjestila se na treće mjesto sa 1,1 milijuna pregleda. To je prvi zapažen uspjeh Hrvatske na YouTubeu nakon dugo godina. Međutim, treba uzeti u obzir da je popularnost na YouTubeu samo jedan dio priče.

Na ponos hrvatskih fanova Eurosonga, hrvatska grupa Let 3 smjestila se na treće mjesto sa 1,1 milijuna pregleda. To je prvi zapažen uspjeh Hrvatske na YouTubeu nakon dugo godina. Međutim, treba uzeti u obzir da je popularnost na YouTubeu samo jedan dio priče.

Eurosong je jedan od najvećih glazbenih događaja u Europi, a svake godine milijuni ljudi diljem Europe i svijeta s nestrpljenjem očekuju da vide tko će osvojiti prestižnu nagradu za najbolju pjesmu.

Do sada je svoje predstavnike za Eurosong izabralo 16 zemalja, a favorit je, prema pregledima s YouTubea, norveška predstavnica Alessandra s pjesmom Queen of kings, koja je privukla veliku količinu pažnje obožavatelja ovog natjecanja. Pjesma trenutno broji impresivnih 1,6 milijuna pregleda na YouTubeu, a ta brojka i dalje samo raste.

Španjolska predstavnica Blanca Paloma također je stekla neporecivu pažnju s 1,4 milijuna pregleda na YouTubeu, čime se smjestila na drugo mjesto najslušanijih pjesama od izabranih predstavnika, odmah nakon Alessandre. Španjolskoj je pobjeda prošle godine izmakla za dlaku kada su osvojili su visoko treće mjesto, a ove godine ih također možemo nazvati favoritima.

Na ponos hrvatskih fanova Eurosonga, hrvatska grupa Let 3 smjestila se na treće mjesto s 1,1 milijuna pregleda. To je prvi zapažen uspjeh Hrvatske na YouTubeu nakon dugo godina. Međutim, treba uzeti u obzir da je popularnost na YouTubeu samo jedan dio priče. Kao što mnogi fanovi znaju, kladionice su također važan pokazatelj popularnosti i šansi za pobjedu na Eurosongu. Tu Let 3 također pokazuje rast – trenutno se nalaze na 14. mjestu na kladionicama, što je vrlo dobar znak za nas i mogućnost da se ove godine, nakon 2017. godine, napokon nađemo u finalu ovog velikog natjecanja.

Svojim zanimljivim i provokativnim nastupima Let 3 već godinama privlači pažnju publike, a njihova glazba ne pristaje uobičajenim žanrovskim okvirima. Tekstovi su često politički angažirani te je upravo ta kombinacija jedinstvenosti i hrabrosti privukla mnoge obožavatelje, ne samo u Hrvatskoj, nego i diljem Europe.

Stoga, unatoč tome što se radi o relativno maloj zemlji, hrvatski predstavnik Let 3 ima dobre šanse postići dobar plasman na ovogodišnjem Eurosongu. No, kao i uvijek, konačnu odluku o pobjedniku donijet će publika koja će glasati tijekom samog natjecanja. Jedno je sigurno – uzbuđenje i nestrpljenje raste iz dana u dan, a ovogodišnji Eurosong, bez obzira na ishod, bit će jedan od najuzbudljivijih do sada.
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOOT, STUDENTSKI.HR VIA CANVA