LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Eurosong 2024.

VIDEO: Poznato koji po redu nastupa Baby Lasagna u polufinalu Eurosonga

Već drugu godinu zaredom, predstavnik Hrvatske zatvara prvi dio prvog polufinala. Baby Lasagna nastupa sedmi po redu.

Već drugu godinu zaredom, predstavnik Hrvatske zatvara prvi dio prvog polufinala. Baby Lasagna nastupa sedmi po redu.

Europska radiotelevizijska unija predstavila je redoslijed nastupa u polufinalima Eurosonga 2024. godine na služenoj stranici natjecanja. Izvlačenje je održano na temelju rezultata iz siječnja u skladu s tradicijom, gdje redoslijed nastupa određuju producenti natjecanja. Već drugu godinu zaredom, predstavnik Hrvatske zatvara prvi dio prvog polufinala. Baby Lasagna će tako nastupati pod rednim brojem sedam. Srpska predstavnica Teya Dora nastupit će druga, dok će nastup slovenske predstavnice Raiven biti deveti po redu.

Izvlačenje su vodile Farah Abadi i Pernilla Månsson Colt, uz nadzor izvršnog supervizora Eurosong natjecanja Martina Österdahla.
 

„Oduševljeni smo što započinjemo još jednu uzbudljivu godinu za Eurosong natjecanje ovdje u Malmöu. Liverpool je postavio ljestvicu 2023. godine svojim domaćinstvom događaja pa s nestrpljenjem očekujemo da će Malmö nastaviti niz svojim angažmanom prilikom ugošćivanja predstavnika iz trideset i sedam zemalja te stotina tisuća obožavatelja u svibnju.” – rekao je Österdahl.

 
Ebba Adielsson, izvršna producentica Eurosonga 2024. godine, također je komentirala nadolazeće natjecanje te je iznijela svoja očekivanja vezana uz rad ovogodišnjeg domaćina. 
 

„S obzirom na kompetencije, iskustva i angažman svih sudionika, kako iza kamere tako i u gradu Malmöu, nema sumnje da će Eurosong natjecanje 2024. godine biti spektakularan i nezaboravan događaj za sve gledatelje, za one prisutne u gradu i za ljude diljem svijeta koji će natjecanje pratiti od kuće.” – izjavila je Ebba Adielsson.

 
Ovogodišnje izdanje natjecanje pobudilo je veliki interes među obožavateljima diljem svijeta, što je vidljivo iz njihovih komentara ispod objavljenog videa na službenom YouTube kanalu Eurosonga, u kojemu je predstavljeno svih trideset i sedmero natjecatelja. Mnogi izražavaju svoje oduševljenje kako ovogodišnjim izborom pjesama, tako i talentom izvođača. Posebno se ističe podrška koju mnogi pružaju Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

FOTO: Komentari obožavatelja Eurosonga, YouTube
 
Nadolazeći Eurosong održat će se u Malmöu, u Švedskoj te će trajati tri dana, s prvim polufinalom 7. svibnja 2024. godine, drugim polufinalom 9. svibnja 2024. godine te velikim finalom natjecanja, koje će se održati 11. svibnja 2024. godine.

Cijeli poredak nastupa prvog polufinala Eurosonga pogledajte u nastavku.

FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA