LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska postignuća

31. Dani hrvatskog filma donose impresivan program, ulaz je besplatan

72 filma u pet kategorija.

72 filma u pet kategorija.

Od 10. do 14. svibnja u Kinu Tuškanac održat će se 31. Dani hrvatskog filma koji uključuju 72 domaća filma u pet kategorija: animirani, dokumentarni, eksperimentalni, igrani, namjenski film te videospot.

U kategoriji animiranog filma odabrano je 10 naslova, u kategoriji dokumentarnog 15, u kategoriji eksperimentalnog i igranog filma 16, a u kategoriji namjenskog filma i videospota odabrano ih je 15.

Osim gledanja filmova, program uključuje i retrospektivu Obnovljena baština koju čine restaurirani filmovi u produkciji Zagreb filma koji će se prikazivati kao uvertira u natjecateljski program, promociju knjige Film u školi Ane Đorđić, dugogodišnje suvoditeljice programa Filmska naSTAVa za srednjoškolce u kinu Tuškanac te još mnogo toga što možete pronaći na linku

Za sve zainteresirane posjetitelje održat će se i radionica filmske kritike i analize pod vodstvom i mentorstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović Pentić

Domaći filmovi koji će biti prikazani natječu se i za brojne nagrade, među kojima su Grand Prix, Zlatna uljanica Glasa Koncila, nagrada Jelena Rajković koja se dodjeljuje za najbolju režiju u dobi do 30 godina, Nagrada za etiku i ljudska prava te Nagrada publike.

Ulaz na sve projekcije besplatan je.
FOTO: PEXELS