LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci Stožera civilne zaštite RH

Zagrebačke škole prelaze na online nastavu, danas imamo 1886 slučajeva

U Hrvatskoj je među 5356 testiranih osoba utvrđena zaraza koronavirusom kod 1886 osoba u protekla 24 sata.

U Hrvatskoj je među 5356 testiranih osoba utvrđena zaraza koronavirusom kod 1886 osoba u protekla 24 sata.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je, 7. prosinca 2020, održao konferenciju za medije te upoznao javnost s najnovijim informacijama o koronavirusu prema kojima je danas 1886 novih slučajeva koronavirusa među 5356 testiranih.

S današnjim brojem zaraženih imamo ukupno 152 239 slučajeva od pojave virusa u Hrvatskoj. Trenutno je na bolničkom liječenju 2629 pacijenata, a na respiratoru njih 277. U posljednja 24 sata preminulo je 59 osoba, što znači da su od pojave koronavirusa u Hrvatskoj preminule 2233 osobe kojima je bila potvrđena zaraza virusom SARS-CoV-2. U samoizolaciji su trenutno 52 764 osobe.

Antigenski testovi

Hrvatska je u subotu dobila 136 tisuća komada brzih antigenskih testova, od kojih je 80 tisuća podijeljeno domovima za starije. Preostali dio otišao je hitnoj pomoći.

Srednje škole u Zagrebu idu na nastavu na daljinu

Pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić na redovnoj je konferenciji Gradskog stožera, kako prenosi Index.hr, objavio preliminarne rezultate testiranja učenika i nastavnika u 19 zagrebačkih škola prema kojima je utvrđeno da je asimptomatska zaraza prisutna u osnovnim školama kod 1% učenika, a u srednjim školama kod 2,23% učenika.
– Ti rezultati pokazuju da učenici nisu masovni prenositelji koronavirusa te da se virus ne širi u razredima i školama. U 75% zagrebačkih razreda gdje se pojavio virus samo je jedan učenik pozitivan, a u ostatku dva učenika. Zaključili smo da bi bilo dobro uvesti C model za sve učenike srednjih škola od 14. prosinca  – rekao je Lovrić, prenosi Index.hr.
Među zaposlenicima testirano je kod 365 testiranih osoba te prisutnost asimptomatske zaraze zabilježena kod 3,29% djelatnika.

Kazne

63 građana kršilo je mjeru samoizolacije te će protiv troje biti podnesena kaznena prijava.
– Svi službenici prije svega prvo djeluju edukativno, i na licu mjesta riješiti situacije koje krše mjere. Tek kada se ne korigira ponašanje, onda se pristupa pisanjima izvješća i prekršajnim nalozima i kaznenim prijavama za širenje zarazne bolesti. – rekao je Božinović.
FOTO: PIXABAY