LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

Sve više zatvorenih vrata zbog koronavirusa: nema predstava, udruge prestaju s aktivnostima, ne rade čitaonice...

Odgođeno je natjecanje AI BattleGround 2020, dvodnevni skup o bespilotnim letjelicama DroneDays 2020, Fonet 2020 koji se krajem mjeseca trebao održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, mnogobrojni koncerti i čitav niz drugih aktivnosti.

Odgođeno je natjecanje AI BattleGround 2020, dvodnevni skup o bespilotnim letjelicama DroneDays 2020, Fonet 2020 koji se krajem mjeseca trebao održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, mnogobrojni koncerti i čitav niz drugih aktivnosti.

Otkako je proglašena pandemija koronavirusa, mahom se zatvaraju vrata mnogih institucija, prema preporukama odgađaju se brojne aktivnosti koje okupljaju velik broj ljudi. Najveća vijest za studente svakako je bila odluka o obustavi nastave i prebacivanje na online nastavu, ali čini se da nemaju puno izbora ni za provođenje slobodnog vremena.

Vezano: Krizni stožer SC-a odlučio: ništa od sportskih aktivnosti; evo što s dosadašnjim studentskim uplatama


U Gavellinom priopćenju stoji:

– Zbog strožih mjera u borbi protiv koronavirusa kazalište Gavella otkazuje sve izvedbe do 1. travnja 2020, uključujući i premijeru predstave Posjet stare dame Friedricha Dürrenmatta, u režiji Dore Ruždjak Podolski, koja se trebala održati u subotu, 28. ožujka 2020. O novom terminu premijere, kao i o izvedbama u travnju, pravovremeno ćemo informirati gledatelje i javnost. Sve informacije vezane uz zamjenu ili vraćanje kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, svakim danom od 10 do 20 sati, osim nedjeljom, ili na broj telefona 01/4864-616.

Iz Kerempuha poručuju:

– U skladu s preporukom Nacionalnog stožera civilne zaštite da se zbog pandemije koronavirusa COVID-19 odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od sto ljudi Satiričko kazalište Kerempuh otkazuje sve svoje predstave do daljnjega. Kupljene ulaznice mogu se vratiti na blagajni od utorka do subote od 10:00 do 20:00 i nedjeljom od 17:00 do 20:00. Za ulaznice kupljene putem interneta novac će kupcima biti vraćen na račun.

HNK Zagreb navodi:

– Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu po preporuci Stožera civilne zaštite odlučilo je od 12. ožujka ne izvoditi predstave. Stoga Vas molimo da na blagajni zamijenite svoje ulaznice za iste predstave koje će se izvoditi krajem travnja, u svibnju i lipnju ili za neke druge predstave u tom periodu. Također, na blagajni možete dobiti i povrat novca za predstave do 17. travnja kada očekujemo da ćemo otvoriti kazalište. Ako dođe do promjene termina, odmah ćemo Vas obavijestiti. Pretplatnici će također biti obaviješteni o promjenama termina za pretplatničke predstave. Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i očekujemo Vas uskoro ponovno u našem kazalištu.

Riječki HNK Ivana pl. Zajca prakticira isto:

– Draga publiko, s obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom i prijedlogom Stožera civilne zaštite o uvođenju novih mjera te odluci našeg Osnivača do 14. travnja ove godine obustavlja se sav program HNK Ivana pl. Zajca. Molimo vas da pratite obavijesti na našim službenim stranicama oko mogućih promjena. Kazalište upravo radi na revidiranju repertoara te ćemo informacije o zamjenskim terminima i/ili povratu novca dati uskoro. Projekti od iznimnog interesa publike poput Vježbanje života – drugi put / Esercitazione alla vita – seconda volta i Evite, dugo iščekivani koncerti, kao i određeni projekti u pripremi i pojedine predstave repriznog repertoara bit će na programu čim se stvore uvjeti.

Arheološki muzej u Zagrebu odgađa javna događanja, ali nastavlja s radom:

– U skladu s preporukama o ograničavanju okupljanja Stožera civilne zaštite RH, a s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa COVID-19, Arheološki muzej u Zagrebu donio je odluku o odgađanju do daljnjega svih javnih događanja u Muzeju. O novim terminima odgođenih događanja pravovremeno ćemo Vas obavijestiti. Arheološki muzej u Zagrebu otvoren je za posjetitelje i radi prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Odgođeno je i Goranovo proljeće:

– S obzirom na nove naputke Nacionalnog stožera civilne zaštite, nažalost, moramo odgoditi ovogodišnje, 57. Goranovo proljeće koje se trebalo održati od 18. do 21. ožujka u Zagrebu, Lukovdolu i Rijeci. O novom datumu održavanja bit ćete, naravno, pravovremeno obaviješteni. Proslavit ćemo proljeće i poeziju makar s odgodom, dotad se čuvajte i budite pažljivi i solidarni jedni prema drugima, a posebno prema rizičnim skupinama.

I udruge odgađaju svoje aktivnosti. CINAZ je jedna od njih:

– Kako bismo zaštitili živote, zdravlje i sigurnost svih te sudionika uključenih u aktivnosti udruge CINAZ, SVE aktivnosti i događanja odgađamo od danas na period od sljedeća dva tjedna, uključujući i tečaje. Nerado donosimo ovakvu odluku, ali vjerujemo da doprinosi prevenciji širenja koronavirusa (COVID-19), stoga suspendiramo sva događanja i okupljanja, bez obzira na razinu organiziranosti.

Neće se održati ni akcija Javnozdravstvenog odbora Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja.

– S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u vezi s COVID-19 Javnozdravstveni odbor Udruge studenata dentalne medicine odlučio je slijediti uputu o postupanju Sveučilišta u Zagrebu te odgoditi akciju Svjetski dan oralnog zdravlja 2020. do daljnjega. Zahvaljujemo se svima koji su nas u bilo kojem obliku podržali te se nadamo skorom rješenju trenutačne situacije nakon čega ćemo svakako održati planirane aktivnosti. Naša aktivnost na društvenim mrežama ostat će nepromijenjena te ćemo, osim o oralnom zdravlju, upozoravati na mjere predostrožnosti koje se tiču epidemije COVID-19. Kao građani moramo biti odgovorni ne samo prema sebi već najviše prema osjetljivim skupinama ljudi te spriječiti pogoršanje situacije u Republici Hrvatskoj.

Hrvatsko nadzemlje trebalo je proslaviti 10. rođendan 18. ožujka, ali susret također odgađa:

– Hrvatsko nadzemlje svake treće srijede u mjesecu okuplja između 500 i 700 mladih na svojim susretima. Svaki član te publike iznimno nam je važan jer se, na vama blizak način, u svakoj sekundi našega susreta i rada trudimo približiti Isusa Krista. Stalo nam je do vas koji dolazite na susrete i do svih vas koji nas pratite na društvenim mrežama. Zbog toga se držimo krilatice da je bolje spriječiti nego liječiti.

Odgođeno je natjecanje AI BattleGround 2020, dvodnevni skup o bespilotnim letjelicama DroneDays 2020, Fonet 2020 koji se krajem mjeseca trebao održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, mnogobrojni koncerti i čitav niz drugih aktivnosti.

Valja napomenuti da ne rade ni čitaonice. Objavila je to Knjižnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a ista je praksa i kod Knjižnica grada Zagreba (moguća je posudba knjiga).
FOTO: PIXABAY