LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uspješni studentski projekt

Prvom hrvatskom aplikacijom za usporedbu cijena Nabava.net obilježila 15. obljetnicu

Jedan od pokretača stranice, Josip Maslać, na konferenciji za medije istaknuo je da će mobilnom aplikacijom omogućiti ljudima lakše i ugodnije korištenje servisa.

Jedan od pokretača stranice, Josip Maslać, na konferenciji za medije istaknuo je da će mobilnom aplikacijom omogućiti ljudima lakše i ugodnije korištenje servisa.

Nabava.net, najpopularnija hrvatska stranica za uspoređivanje cijena trgovina, održala je konferenciju za medije na kojoj je predstavila prvu hrvatsku mobilnu aplikaciju za usporedbu cijena trgovina. Između ostalog, time je proslavila i 15 godina svojega postojanja, kao i širenje na područje Slovenije.

Mobilna aplikacija razvijena je u suradnji s tvrtkom Ars Futura, a dostupna je za Android i iPhone uređaje. Koristeći je, korisnici lako i brzo mogu pronaći gdje kupiti određeni proizvod, i to po najpovoljnijoj cijeni. Osim standardnih mogućnosti pretraživanja po ključnim riječima i filtriranja po raznim kriterijima (kategorijama, proizvođačima, karakteristikama proizvoda itd.), nudi opciju postavljanje Price Alarma. Odnosno, za željeni proizvod može se definirati ciljna cijena te kada cijena proizvoda padne ispod te definirane, na mobitel će stići obavijest o tome.

Mobilna aplikacija, samo je dio noviteta kojima Nabava.net obilježava svoju 15. obljetnicu. Kako ovaj studentski projekt, kojeg su 2001. pokrenuli Josip Maslać i Šime Essert, uspješno posluje u hrvatskim okvirima, kao sljedeći logični korak nametnulo se širenje na regiju. Svoju verziju stranice već nekoliko godina mogu koristiti građani Srbije – ponuda.rs, a od početka ove godine i građani Slovenije pametno.si. Preko 60 trgovina i 450 tisuća objavljenih proizvoda u prva tri mjeseca rada pokazuje da veliki interes za ovakvim servisom postoji i u susjednoj Sloveniji.

Foto: Nabava.net
 
Osim spomenutih, predstavljeni su i noviteti na samoj stranici. Od sada će posjetitelji na Nabava.net stranicama moći pročitati niz tekstova u vidu vodiča, savjeta i preporuka koji će im olakšati odabir prilikom kupovine.
 

Naš cilj oduvijek je bio olakšati ljudima postupak kupovine. Agregiranim prikazom ponude hrpe trgovina na jednom mjestu taj cilj samo je djelomično ostvaren. Vodičima i savjetima za kupovinu koje smo počeli pisati nadamo se da ćemo upotpuniti ostvarenje tog cilja, a mobilnom aplikacijom omogućiti ljudima lakše i ugodnije korištenje našeg servisa u bilo kojem trenutku i na bilo kojoj lokaciji. – pojasnio je Josip Maslać, jedan od pokretača stranice.

Budući da se obilježava velika obljetnica, organizirana je prikladna nagradna igra. Svi koji preuzmu mobilnu aplikaciju i točno odgovore na postavljeno nagradno pitanje ulaze u krug kandidata za osvajanje bogatih nagrada, od kojih se ističe zadnje izdani iPhone SE.

FOTO: NABAVA.NET