LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tjedan dana do velikog eventa

Pronađi inspiraciju na TEDxZagreb u Lisinskom

TEDxZagreb dio je globalne digitalne platforme TED koja širom svijeta okuplja entuzijaste, među kojima su i brojni poznati pojedinci poput Jane Fonde, Jamiea Olivera, Al Gorea, Edwarda Snowdena, Sir Richarda Bransona i drugih.

TEDxZagreb dio je globalne digitalne platforme TED koja širom svijeta okuplja entuzijaste, među kojima su i brojni poznati pojedinci poput Jane Fonde, Jamiea Olivera, Al Gorea, Edwarda Snowdena, Sir Richarda Bransona i drugih.

Ostalo je još svega tjedan dana do održavanja najinspirativnijeg događaja ove godine, TEDxZagreb, koji će se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održati 15. svibnja u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovogodišnji događaj održava se pod nazivom BUILD.FUTURE.NOW., a osnovni mu je cilj inspirativno djelovanje i pogled prema budućnosti kakvu želimo ostaviti novim generacijama. Govornici na ovogodišnjem TedxZagrebu uspješni su domaći i strani pojedinci koji će s više od 600 sudionika podijeliti svoja bogata iskustva i znanja: sveučilišni profesor Adrijan Barić, arhitekt Alen Žunić, TV voditeljica Cristel Carrisi, profesor geografije Dejan Nemčić, multimedijska autorica Helena Bulaja Madunić, STEM edukator Ivan Decker, znanstvenik Ivan Đikić, inovator Ivan Mrvoš, TED entuzijast Ivan Stamenković, stand up umjetnica Marina Orsag, novinar i urednik Marko Matijević, kulinarski ekspert Mato Janković, samostalni poljoprivrednik Matija Cetinić Frankos, startup poduzetnik Matija Žulj, umjetnik svjetla Ranko Skansi, producentica story tellinga Sonia Živković, startup poduzetnik Stevica Kuharski, znanstvenik i inovator Sven Maričić, inovator u edukaciji Veljko Kukulj te konzultant Vladimir Vulić.

TEDxZagreb je dio globalne digitalne platforme TED koja širom svijeta okuplja entuzijaste, među kojima su i brojni poznati pojedinci poput Jane Fonde, Jamiea Olivera, Al Gorea, Edwarda Snowdena, Sir Richarda Bransona i drugih. Svojim govorima, TED-ovi govornici promoviraju svoje ideje vrijedne širenja, što je ujedno i središnji moto ove platforme. Sjedište je TED-a u New Yorku, a osnovan je, sada već davne, 1984. godine godine 2006. TED se počeo prikazivati online, čime je zapravo doživio svojevrsni procvat i rapidni rast popularnosti.

Posljednjih se nekoliko godina u Vancouveru održava višednevna konferencija na kojoj sudjeluju eminentni govornici. Kako bi ovaj inspirativni događaj bio dostupan i drugim zainteresiranim entuzijastima diljem svijeta, 2009. godine je lansiran TEDx, čime je TED dobio mogućnost održavanja i na lokalnoj razini. Tako je prvi TEDx događaj u Hrvatskoj održan 2010. godine te je nakon toga ugašen, da bi se ponovno vratio 2016. godine Danas u svijetu postoji više od 3500 TEDx licenci u 200 zemalja svijeta, a samo u Hrvatskoj aktivno je 13 timova u 13 gradova. TEDxZagreb ujedno je najveći TEDx događaj u cijeloj regiji.