LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija Stožera civilne zaštite RH

Potvrđeno novih 68 slučajeva koronavirusa; Božinović se dotaknuo propusnica za studente

Na današnjoj konferenciji ministru Božinoviću upućeno je pitanje vezano uz uvjete pod kojima studenti mogu dobiti propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

Na današnjoj konferenciji ministru Božinoviću upućeno je pitanje vezano uz uvjete pod kojima studenti mogu dobiti propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske održanoj 3. travnja ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da je zabilježeno novih 68 slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj. Umrla je još jedna osoba od posljedica bolesti COVID-19, što znači da je to sada osmi smrtni slučaj u Hrvatskoj.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se na dojave kršenja samoizolacije kojih je jako puno – dosad se radi o 3746 dojava, od čega je kršenje doista utvrđeno kod 1053 osobe. Upućeno mu je i pitanje vezano uz uvjete pod kojima studenti mogu dobiti propusnice za napuštanje mjesta prebivališta. Ti su uvjeti, prema njegovim riječima, jednaki kao i za ostale građene, ali dok druge zaposlene osobe mogu zbog posla dobiti propusnicu, studenti zaposleni na studentski ugovor ne mogu. 

Vezano: Ministarstvo uprave: ništa od propusnica za zaposlene studente


Izjavio je da je jedino važno očuvanje života i zdravlja, a da se već radi o 100 000 propusnica dnevno. Navodi da će, s epidemiološke strane, odobravanjem propusnica dodatnim skupinama one izgubiti smisao. 

– Ako radiš u istom mjestu, ne treba propusnica. Pa ne može biti situacija da svi moraju dobiti propusnicu, tada se gubi smisao. Pozivam sve da dobro razmisle, u interesu ne samo svoje firme nego i u interesu zdravlja obitelji i nacije, da budu restriktivni kad stavljaju ljude na popis za propusnice i da ih daju samo na ono razdoblje kad djelatnik treba napustiti prebivalište. – rekao je Božinović.

Navedenim je riječima govorio o zaposlenim osobama koji nisu studenti te se više nije osvrtao na zaposlene studente. Za njih, ponavljamo, propusnica nema. Podsjetimo, iz Ministarstva uprave jučer su nam potvrdili da osobe koje obavljaju poslove preko studentskog servisa ne ostvaruju pravo na propusnice.

– Mi osluškujemo, naravno da ćemo se prilagođavati svakoj situaciji, posebno kad se radi o manjim općinama. Cijelo vrijeme balansiramo između dvaju zahtjeva koja su pred ovim stožerom: kako održati povoljnu epidemiološku situaciju i kako omogućiti, s druge strane, da život ide dalje. – dodao je.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE