LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci Stožera civilne zaštite RH

Ponovno više od 4500 slučajeva koronavirusa, stižu nove mjere za trgovine

Danas je zabilježeno 4520 slučajeva zaraze koronavirusom. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku kojom dodatno ograničava rad trgovina.

Danas je zabilježeno 4520 slučajeva zaraze koronavirusom. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku kojom dodatno ograničava rad trgovina.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je, 9. prosinca 2020, održao konferenciju na kojoj je iznio najnovije informacije o koronavirusu prema kojima je danas 4520 novih slučajeva među 12 596 testiranih.

S današnjim brojem zaraženih imamo ukupno 159 372 slučaja u Hrvatskoj. Trenutno su na bolničkom liječenju 2703 pacijenta, a na respiratoru njih 280. U posljednja 24 sata preminulo je 69 osoba, što znači da je od pojave koronavirusa u Hrvatskoj preminulo 2367 osoba kojima je bila potvrđena zaraza. U samoizolaciji je trenutno 57 835 osoba.

Dodatno ograničavanje broja osoba u trgovini

Uskoro će stupiti na snagu odluka koja se tiče rada trgovina, a kojom će se dodatno ograničiti broj kupaca koji istovremeno smiju biti u trgovini. Ukupna je površina trgovine umanjena za skladišne prostore, sanitarne čvorove, evakuacijska stubišta i ostale kupcima nedostupne prostorije. Tako će, primjerice, u najmanjim trgovinama, onima veličine oko 10 kvadratnih metara, smjeti biti samo jedan kupac, dok će kod ostalih taj broj ovisiti o veličini trgovine. Ove će mjere vjerojatno biti na snazi do 10. siječnja.
FOTO: UNSPLASH