LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Borba s pandemijom

Od danas popuštanje dijela mjera zaštite od koronavirusa; evo što se promijenilo

Trgovine rade po drugačijem radnom vremenom, neke su uslužne djelatnosti omogućene, a otvorene su i knjižnice. Donosimo što je sve donijela 1. faza popuštanja mjera.

Trgovine rade po drugačijem radnom vremenom, neke su uslužne djelatnosti omogućene, a otvorene su i knjižnice. Donosimo što je sve donijela 1. faza popuštanja mjera.

Sukladno odlukama Stožera civilne zaštite i Vlade Republike Hrvatske danas, 27. travnja, krenula je prva faza popuštanja mjera zaštite od koronavirusa zbog ponovnog pokretanja gospodarstva. 

Vezano: Od 27. 4. popuštanje mjera; odlučeno je i kada će se studenti vratiti vježbama na fakultetu


Omogućen je rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkih centara. Radno vrijeme prodavaonica, skladišta, tržnica vraća se na staro, osim nedjeljom i blagdanima kada trebaju biti zatvoreni. Kiosci, pekarnice i trgovine na benzinskim postajama mogu raditi i tim danima. Oni objekti čije je radno vrijeme duže od 10 sati nužno moraju raditi dvokratno, s minimalnim prekidom od 1 sata kada bi se trebali zamijeniti radnici i dezinficirati prostor. 

S radom nastavljaju djelatnici u uslužnim djelatnostima izuzev onih koji ostvaruju bliski kontakt s klijentima. Riječ je o postolarima, krojačima, turističkim agencijama i fotostudijima. 

Ponovno su uvedene javne gradske i prigradske prijevozne linije te brzobrodske linije za otoke koji nisu povezani trajektima. 

Svoja su vrata otvorile knjižnice, muzeji, galerije, antikvarijati i knjižare

Od danas su omogućeni treninzi sportaša I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

Moguća je i provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika.

Bude li epidemiološka situacija povoljna, novo popuštanje mjera primijenit će se 4. svibnja. 
FOTO: PIXABAY