LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike

Najveći simpozij u Hrvatskoj u području informacijske sigurnosti održat će se u Varaždinu

Skupu će prisustvovati mnogobrojni ugledni gosti te najveći stručnjaci iz područja informacijske sigurnosti u Hrvatskoj.

Skupu će prisustvovati mnogobrojni ugledni gosti te najveći stručnjaci iz područja informacijske sigurnosti u Hrvatskoj.

Otvorenje šestog po redu FSec-a, najvažnijeg događanja u području informacijske sigurnosti u Hrvatskoj, održat će se 14. rujna 2016. godine u 9 sati u dvorani Velika scena Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike. Skupu će prisustvovati mnogobrojni ugledni gosti te najveći stručnjaci iz područja informacijske sigurnosti u Hrvatskoj.

Uvodno predavanje održat će gospodin Nikola Brzica, pomoćnik ministra obrane Republike Hrvatske, nakon čega će na okruglom stolu o kritičnoj infrastrukturi raspravljati predstavnici Zagrebačke banke, Vipneta, Hrvatske elektroprivrede, Metroneta, Ministarstva obrane, Zavoda za sigurnost informacijskih sustava te Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost.

Tijekom prvog dana, koji je posvećen strateško-upravljačkom području, tradicionalno će o stanju informacijske sigurnosti govoriti predstavnici PNUSKOK-a, Hrvatske narodne banke, Nacionalnog CERT-a i Zavoda za sigurnost informacijskih sustava. O promjenama i sigurnosti bankarskog sektora pozvana će predavanja održati Božidar Pavlović, direktor Erste Group Card Processora, i Ivica Ostojić, tehnički direktor Diverta. O aktualnim temama govorit će domaći i strani stručnjaci poput Gorana Vojkovića i Bojana Ždrnje, ali i Yury Namestnikov iz istraživačkog centra Kaspersky.

Tijekom drugog dana, koji je posvećen tehničkom području, o informacijskoj sigurnosti govorit će Andrea Barisani (Inverse Path), Aleksandar Nikolić (CISCO Talos), Andreas Bogk (HERE), te Miroslav Štampar iz Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, ali i mnogi drugi. Popratna događanja uz posebne radionice, predstavljanje proizvoda i usluga te okupljanje OWASP-a, ove godine prati i takozvani Capture the flag (CTF), gdje zainteresirani natjecatelji rješavaju zadatke etičkog hakiranja, dok najbolje očekuju prigodne nagrade.

Inicijator je i organizator FSec simpozija na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Tonimir Kišasondi, predavač na Fakultetu i ugledni stručnjak u području informacijske sigurnosti. Više informacija o samom događanju i predavačima možete pronaći na službenim mrežnim stranicama.

FOTO: ANA ŠKRILJEVEČKI