LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
'Prejadno...'

Mediji napali Rimca zbog počasnog doktorata, on im javno odgovorio: „Prije bih skočio s mosta, nego negdje napisao dr. Mate Rimac“

Hrvatski poduzetnik ima totalno drugačiju priču te tvrdi da nikada nije bio u kontaktu s Pulskim Sveučilištem. Sama dodjela bila mu je apsurdna pa navodi kako nikada nije niti preuzeo doktorat.

Hrvatski poduzetnik ima totalno drugačiju priču te tvrdi da nikada nije bio u kontaktu s Pulskim Sveučilištem. Sama dodjela bila mu je apsurdna pa navodi kako nikada nije niti preuzeo doktorat.

Dodjela počasnih doktorata zapravo i nije tako neuobičajena praksa kada su u pitanja hrvatska, ali i svjetska sveučilišta. Tako, primjerice, Sveučilište u Zagrebu ima stotinjak počasnih doktoranada, a popis je javno objavljen na službenoj stranici.

Pulsko Sveučilište Juraj Dobrila prije nekoliko godina dodijelilo je počasni doktorat Mati Rimcu, hrvatskom inovatoru i osnivaču tvrtke Rimac Automobili. 

Portal Paraf.hr u svom je članku kritizirao takvu odluku navodeći kako je Rimčeva tvrtka uspostavili poslovnu suradnju sa Sveučilištem u Puli, "na ime koje je zacijelo kapnula i koja kuna, odnosno euro."

Rimac je prije par dana na svom Facebooku javno prokomentirao spomenuti članak. Hrvatski poduzetnik ima totalno drugačiju priču te tvrdi da nikada nije bio u kontaktu s Pulskim Sveučilištem. Sama dodjela bila mu je apsurdna pa navodi kako nikada nije niti preuzeo doktorat.

Nevjerojatno gdje ovi napadi idu. Neka ustanova za koju nikad nisam čuo, s kojom nikad nisam bio u kontaktu, dodijelila mi je "doktorat" prije valjda 10 godina. Već tad mi je to bilo apsurdno pa se nikad nisam odazvao, nikad nisam preuzeo, nikad spomenuo. Nisam se kitio time - nigdje to nikad nije bilo spomenuto i prije bih skočio s mosta ,nego negdje napisao "dr. Mate Rimac". Nije da skrivam da sam bio prosječan srednjoškolac i da nisam završio fakultet (jer sam pokrenuo firmu dok sam bio na faksu i faks mi se tada činio kao potpuni gubitak vremena). Ali, eto, neki iskopaju tako nešto sasvim nebitno od prije 10 godina i onda je to razlog da pokažu kako sam ja pokvaren i lažov. Prejadno - napisao je Rimac.

Kao što i sam navodi, Rimac nikada nije završio fakultet. Od obrazovanja ima tek srednju strukovnu školu koju je pohađao u Samoboru, potom je upisao VERN, ali je studij ostao nedovršen.
 
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT