LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazba povezuje

FOTO: Svečano otkriven spomenik u čast Toši Proeskom!

Svečano otvorenje spomenika neprežaljenom makedonskom pjevaču održalo se ove subote.

Svečano otvorenje spomenika neprežaljenom makedonskom pjevaču održalo se ove subote.

Svečano otvorenje spomenika Toši Proeskom održalo se jučer na Šetnici Novogradiških zanimljivosti u Novoj Gradiški.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i NJ. E. Milaim Fetai, veleposlanik Sjeverne Makedonije, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i gradonačelnik grada Kruševa Tome Hristovski.

Sama ideja i odluka o izradi kamenog kipa Toše Proeskog, koji je dio ljubavi i poštovanja njemu i čitavu makedonskom narodu, potekla je od kompanije Tehnix i njezina predsjednika Đure Horvata.

Kompanija Tehnix razvila je dugoročnu ekološku suradnju s makedonskim firmama. Komunalna poduzeća koriste se tehnologijom Tehnixa. Grad Prilep rodno je mjesto Toše Proeskog, tako da su često s njihovim prijateljima, partnerima iz Prilepa, razgovarali o makedonskoj kulturi, glazbi i ljubaznosti Makedonaca te Tošinim uspjesima u glazbi kojom je on, svojim pjevanjem i glazbenim tekstovima, svima nama, ističu, slao poruke koje su nas osvajale osjećajima poštovanja njegove posebnosti.

– Njegova nesreća nas je beskonačno rastužila, tim više što se ona dogodila blizu grada Zagreba, odnosno na autoputu pokraj grada Nove Gradiške. – poručili su iz tvrtke. 

Kip je djelo umjetnika Slavka Bunića, a osim što će biti simbol prijateljstva između Nove Gradiške i Prilepa, trajni lik Toše Proeskog podsjećat će na njegovu umjetnost, glazbu i na osjećaje koje je u nama izazivala njegova glazba. 
FOTO: MOTIONPLAY AGENCIJA