LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveći regionalni fotografski festival

Foto dani mladih: Avantura s turističkom fotografijom i nastup beskompromisnih legendi

Više od 40 mladih fotografa iskazivalo se u kategoriji turističke fotografije, prenoseći ono najbolje od Karlovca kroz svoje radove. Program se nastavio na Starom gradu Dubovcu uz PickUp Music Festival i beskompromisne splitske legende –TBF.

Više od 40 mladih fotografa iskazivalo se u kategoriji turističke fotografije, prenoseći ono najbolje od Karlovca kroz svoje radove. Program se nastavio na Starom gradu Dubovcu uz PickUp Music Festival i beskompromisne splitske legende –TBF.

Nakon reklamne, sudionici 6. Foto dana mladih u srijedu su se upustili u avanturu s turističkom fotografijom. Ova je kategorija iznimno zahtjevna jer mladi fotografi, uz pomoć modela, trebaju pronaći idealnu lokaciju i dočarati atmosferu pojedinog mjesta te ga učiniti poželjnim za turističke svrhe. Ovom se kategorijom ujedno promovira turistička i kulturna baština Karlovca, a najbolje fotografije koristit će se u turističkim kampanjama.

Nakon natjecateljskog dijela programa, fotografkinja Mirna Marić sudionicima je u okviru FDM Laboratorija održala predavanje o fotomanipulacijama, a Anamarija Podrebarac pripremala ih je za novi izazov – umjetničku fotografiju. Kompleksna kategorija, u kojoj je tehničko znanje tek jedan od aspekata, zahtijeva individualan pristup i slobodu istraživanja.

– Poanta mog predavanja bila je da pokažem sudionicima drugačiji smjer u fotografiji, da razbijemo elemente kompozicije i da se sudionici usmjere prema socijalnom aspektu fotografije. S obzirom na to da je njihova tema Sjene, pokušala sam pokriti što više fotografa koji su eksperimentirali sa sjenom. – izjavila je Podrebarac, dodavši kako sudionicima savjetuje da se opuste, eksperimentiraju, da izađu iz zone ugode i pomaknu svoje vlastite granice.

 

Foto: Foto dani mladih

Višestruki dobitnik Porina, Crnog Mačka i Zlatne Koogle, splitski TBF, karlovačkoj je publici još jednom pokazao zašto je na glasu kao jedan od najboljih hip hop bendova na ovim prostorima. Britke pjesme i zarazni ritam u intimnom okruženju atrija Starog grada Dubovca za samo nekoliko stotina fanova pokazali su se kao dobitna kombinacija za najbolji koncert sezone u Karlovcu. Bend, koji je u nekoliko navrata svirao pred karlovačkom publikom, prvi je put nastupio na pozornici atrija.

– Čini se fantastično. Prostor ima svoju čudnjikavu atmosferu koja je meni uzbudljiva. U usporedbi s ostalim koncertima u Karlovcu, ovo je definitivno najzanimljiviji prostor. – izjavio je Mladen Badovinac.

Organizatorima PickUp Music Festivala i Foto dana mladih zaželio je sreću u budućnosti, istaknuvši:

– Ono što mi se sviđa kod PickUpMusic Festivala i Foto dana mladih jest što se promiču mladi i neafirmirani bendovi i fotografi. Naravno, događanja ovog tipa uvijek su pozitivna i za posjetitelje i za sam grad domaćin. –

Uz headlinera, TBF, nastupio je alternativni bend Media Stres iz Čakovca te retro hard rock bend Bad Mushrooms. Atmosferu su začinili elektro-puhački groove bend Detonator in session, poznat po jam sessionima u Radićevoj, a Plugged večer završena je uz neizostavne Nipplese.

Foto: Foto dani mladih
FOTO: FOTO DANI MLADIH