LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite RH

Danas više od 100 slučajeva; uskoro stižu preporuke za održavanje koncerata

Unazad 24 sata testirano je 1279 osoba, od kojih je 108 pozitivno, a najviše ih dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije.

Unazad 24 sata testirano je 1279 osoba, od kojih je 108 pozitivno, a najviše ih dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije.

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da u protekla 24 sata imamo 108 novih slučajeva od ukupno 1279 testiranih osoba. Aktivnih je sada 1027 osoba.

Na bolničkom liječenju sada su 143 osobe, od kojih je 9 na respiratoru, a najveći broj novozaraženih dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije, što je posljedica svadbe u jednom mjestu, kao i još nekih većih okupljanja u toj županiji. 

Preminule su dvije osobe od jučer, pa od pojave koronavirusa u Hrvatskoj imamo 125 preminulih koji su prethodno bili pozitivni na koronavirus, dok je broj zaraženih u tom razdoblju 4530. Kao posljedica velikih okupljanja oboljele su 234 osobe, rekao je Capak. Uglavnom se radi o vjenčanjima, a stotinjak slučajeva povezano je s noćnim klubovima.

Zasad nema ograničavanja broja gostiju na svadbama u ostalim dijelovima Hrvatske, osim u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ministar Božinović apelirao je na sve da se ponašaju savjesno i odgovorno te da se u narednih mjesec ili duže trebamo pripremiti za jesen i za početak školske godine. Također, napisane su preporuke za održavanje koncerata koje će uskoro biti objavljene na stranici HZJZ-a.
FOTO: PIXABAY