LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Učenje stranih jezika

Čitatelji Studentskog.hr ostvaruju popust u Haohan školi kineskog jezika

Znanje kineskog jezika čini vas znatno konkurentnijima na tržištu rada. Donosimo vam dodatne razloge zašto biste ga trebali učiti, ali i otkrivamo način na koji možete ostvariti popuste za tečajeve.

Znanje kineskog jezika čini vas znatno konkurentnijima na tržištu rada. Donosimo vam dodatne razloge zašto biste ga trebali učiti, ali i otkrivamo način na koji možete ostvariti popuste za tečajeve.

Stjecanje novih znanja za vrijeme studiranja izrazito je važno za mlade ljude. Ona im pomažu da razviju već postojeće talente koje imaju te otkriju nove koji će ih učiniti još konkurentnijima na tržištu rada. To je vrlo važno u ovom trenutku, kada ni nakon završenog fakulteta nije jednostavno pronaći posao. Poznavanje stranih jezika od posebne je važnosti zbog sve većeg međunarodnog djelovanja tvrtki.

Na razgovoru za posao poslodavca uvijek zanima posjedujete li neka specifična znanja. Zašto se ne biste istaknuli poznavanjem kineskog jezika? Vjerojatno se sada pitate – zašto baš kineski, stoga ćemo vam otkriti koje su prednosti poznavanja ovog jezika i kulture.

Kinesko gospodarstvo jedno je od najjačih i najbrže rastućih gospodarstava na svijetu, pa je logičan zaključak da sve više tvrtki iz Hrvatske posluje s kineskim tvrtkama. U zadnje tri godine broj kineskih turista u Hrvatskoj porastao je za 35 posto, što bi svim mladim ljudima, a posebno onima koji se žele baviti turizmom, trebao biti dodatan motiv da se odluče upravo na učenje jednog od najraširenijih jezika na svijetu. Isto tako studentske razmjene sve su učestalije, a Kina je jedna od zemalja kamo studenti često idu. Poznate su brojne zanimljivosti o ovoj zemlji, no jeste li znali da Kinezi godišnje potroše oko 80 milijardi parova štapića za hranu ili da je dužina svih željezničkih pruga u Kini 93 000 kilometara, što bi značilo da dva puta mogu obaviti cijelu Zemlju čiji obujam iznosi 40 075 kilometara. Još ćete se s puno ovakvih podataka susresti učeći jezik koji nije težak ako njegovu učenju pravilno pristupite.

Kako upješno uskladiti studentske obveze s učenjem, osmislila je Haohan škola kineskog jezika, jedina privatna škola u Hrvatskoj specijalizirana za taj jezik. Ona temeljito provodi individualne i grupne tečajeve po stupnjevima za sve dobne skupine. Pored standardnih i komunikacijskih tečajeva, u ponudi je tečaj poslovnog kineskog jezika kao i tečaj za putnike koji turistički ili poslovno odlaze u Kinu. Ipak, izdvaja se Večernja škola kineskog jezika, za koju kažu da je najpopularniji tečaj jer je najbrži, najefektivniji i najkvalitetniji način da se steknu znanja najvažnijeg, 1. stupnja. Traje pet tjedana, pet dana u tjednu po dva nastavna sata dnevno, u grupama od šest do osam polaznika.

Nastava u Haohan školi bazirana je na unaprijed osmišljenim, uvijek različitim vježbama, interaktivnim zadacima, zanimljivim i korisnim aktivnostima koje polaznicima omogućavaju da u opuštenoj atmosferi, ali uz ozbiljan rad, svladaju gradivo. U potpunosti je individualizirana, čak i kad je organizirana u grupi. Profesori su magistri kineskog jezika i književnosti koji su se specijalizirali u Kini, posjeduju znanje i iskustvo te uspješnu metodologiju rada. Dodatna prednost je i programska usmjerenost k polaganju međunarodno priznatog ispita (HSK).

Dodatne vještine koje studenti steknu za vrijeme studiranja obogaćuju njihov životopis te im samim tim omogućuju lakše zapošljavanje nakon završetka fakulteta. U Školi, kažu, imaju puno takvih primjera. S kodom Studentski.hr do 28. veljače 2017. ostvarite pet posto promotivnog popusta na upis u Večernju školu kineskog jezika. Detalje o kompletnoj ponudi grupnih i individualnih tečajeva potražite na poveznici.

FOTO: FLICKR