LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliko darivanje

ZA MLADE IZ HRVATSKE Ringišpil 8 organizira Giveaway povezan sa sudioničkom demokracijom i medijskom pismenošću!

Organizacija radi na poticanju aktivnog građanstva kroz razne aktivnosti – radionice, mentoriranje, volontiranje i slično.

Organizacija radi na poticanju aktivnog građanstva kroz razne aktivnosti – radionice, mentoriranje, volontiranje i slično.

Važnost razumijevanja demokracije, vladavine prava i vrijednosti prepoznala je organizacija Ringišpil 8, koja kroz projekt CritiDe želi podići političku i medijsku pismenosti mladih na Zapadnom Balkanu.
 

„Projekt uključuje razvoj obrazovnih treninga za radnike s mladima, priručnika, radionica i obrazovne platforme. Cilj nam je unaprijediti kapacitete projektnih partnera, razviti okvir kompetencija za radnike s mladima te uspostaviti daljnja partnerstva između EU i Zapadnog Balkana.“ – objasnio je Kristijan iz Ringišpila 8.

 
 

Veliko darivanje


U sklopu projekta organizira se i giveaway koji traje do 26. prosinca. Jedan od ciljeva projekta je i uključiti 240 sudionika, s fokusom na NEET (mladi koji nisu u obrazovanju, zaposlenju ili osposobljavanju) i mlade s manje mogućnosti, u aktivnosti rada s mladima usmjerenima na demokraciju, političko sudjelovanje i medijsku pismenost.
 

 

Rad organizacije Ringišpil 8


Organizacija inače organizira programe fokusirane na teme mentalnog zdravlja, medijske pismenosti, ekologije, aktivnog sudjelovanja i interkulturalnog dijaloga kako bi potaknula aktivno građanstvo mladih i podržala ih u ostvarivanju njihova punog potencijala.

U lokalnoj zajednici, Ringišpil 8 radi na informiranju mladih i ostalih ciljnih skupina o lokalnim, nacionalnim i europskim mogućnostima za njihov osobni i profesionalni razvoj. Kroz organizaciju edukativnih radionica usmjerenih na osobni razvoj i aktivno građanstvo, posebno kroz volontiranje i mentoriranje neformalnih grupa mladih, Ringišpil 8 doprinosi oblikovanju i podršci razvoja mladih.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA