LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacija o filmskoj umjetnosti

U tijeku je 25. Škola medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić'

Škola medijske kulture predstavlja platformu za educiranje o filmskoj umjetnosti, na kojoj mogu sudjelovati mladi, zainteresirani građani te školsko osoblje.

Škola medijske kulture predstavlja platformu za educiranje o filmskoj umjetnosti, na kojoj mogu sudjelovati mladi, zainteresirani građani te školsko osoblje.

Filmska umjetnost široko je i zanimljivo područje o kojem možete više naučiti na 25. Školi medijske kulture „Dr. Ante Peterlić", koja je prema izvješću Vijeća Europe, jedan od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj.

 Škola će se ove godine održati u dva grada: Varaždinu i Puli. Varaždin će ugostiti voditelje i polaznike Škole od 17. do 25. kolovoza 2023., a nakon toga Škola se po prvi puta održava u Puli u periodu od 28. kolovoza do 1. rujna 2023. Ovogodišnje izdanje obuhvaća čak 90 sati programa, a kroz posljednjih 25 godina Škola broji preko 3.000 polaznika. 

Ovogodišnje izdanje uključuje čak 12 radioničkih programa te dva seminarska stupnja. U 14 intenzivnih i zanimljivih filmskih dana polaznici će pohađati predavanja, metodičke radionice, video radionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu uz stručno vodstvo filmskih i medijskih profesionalaca.
 

,,Sudjelovanje u Školi mnogim sudionicima ostavilo je pečat za cijeli život. Gotovo da nema dana u mojoj umirovljeničkoj sadašnjosti, u kojem ne naiđem na njezine pozitivne odjeke. Škola je postala biografski podatak mnogih autora, učitelja, predavača, polaznika i medijskih pratitelja. Jedan je od nedavnih primjera Dubravka Premar koja je primila nagradu „Vladimir Nazor“ za životno djelo. U intervjuu, uz bezbrojne nagrade za autorska ostvarenja, istaknula je i svoje sudjelovanje u Školi kao radionička voditeljica", ispričala je Vera Robić-Škarica, osnivačica i dugogodišnja voditeljica Škole. 


Polaznici škole potiču se na samostalno, kreativno bavljenje filmom, ali i za kritičko-analitički odnos prema filmu i drugim audiovizualnim sadržajima koje konzumiraju putem elektroničkih medija i tako sudjeluju u sustavu cjeloživotnog obrazovanja.

Raspored škole dostupan je na poveznici.

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” održava se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.
FOTO: PR