LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska godina 2022./2023.

Uvod u novu akademsku godinu: rektori zagrebačkog i riječkog Sveučilišta pozdravili studente

Povodom početka nove akademske godine, rektori riječkog i zagrebačkog Sveučilišta, javnim su pismom zaželjeli svim studentima puno uspjeha u narednim izazovima.

Povodom početka nove akademske godine, rektori riječkog i zagrebačkog Sveučilišta, javnim su pismom zaželjeli svim studentima puno uspjeha u narednim izazovima.

Po prvi puta u svom mandatu, novi rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc Stjepan Lakušić, poželio je dobrodošlicu svim starim/novim studentima povodom početka akademske godine 2022./2023. 

Nakon nekoliko pozdravnih rečenica, rektor Lakušić posebno se obratio brucošima.

Brucošicama i brucošima, našim novim kolegicama i kolegama koji su upisom na jedan od mnogih studijskih programa koji se izvode na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu, najvećega i najstarijega sveučilišta u Republici Hrvatskoj, izražavam dobrodošlicu u akademsku zajednicu. Iskreno se nadam kako će u okrilju našega Sveučilišta ostvariti sav svoj potencijal te nakon završetka studija biti nositelji pozitivnih promjena u društvu, vrhunski stručnjaci u svojim strukama te pokretači daljnjega razvoja znanosti i gospodarstva.


U nastavku govora, Lakušić je pažnju posvetio i svim inozemnim studentima koji svoj akademski status stječu na zagrebačkom Sveučilištu. Rektor je upravo internacionalizaciju i partnerske odnose označio kao ključnu stvar u razvoju Sveučilišta. 

Uvjeren sam da razvijanje partnerskih odnosa s drugim sveučilištima i visokoobrazovnim institucijama u zemlji i inozemstvu te s partnerima iz gospodarskoga, poslovnoga i kulturnoga sektora može pridonijeti razvoju znanosti i obrazovanja te stvoriti bolju perspektivu za mlade ljude u našoj zemlji. - rekao je Lakušić

Uvodni pozdrav rektorice na riječkom Sveučilištu

Rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija, zaželjela je uspješan rad i dobre rezultate svim zaposlenicima i studentima Sveučilišta u Rijeci. Nakon pozdravnog govora, Prijić Samaržija je svim studentima uputila i nekoliko motivacijskih rečenica.

Generacije prije nas, kao i one koje dolaze imale su i imat će svoje izazove. Nikada nije bilo da izazova nije bilo, ali i nikada neće ni biti da ih nećemo uspjeti rješavati. Nije utjeha činjenica da svaka generacija misli da su njihovi izazovi veći od svih koji su im prethodili. Nije utjeha ni pozivanje na objektivno osobito teške okolnosti. Utjehu treba tražiti u razumijevanju da smo sposobni za sve što nije ljudski nemoguće. Rješenje je u razumijevanju da formula naše dobrobiti uključuje dobrobit drugih. Ljudski kapaciteti za altruizam su ogromni, kada shvatimo da egoizam nije prirodna datost niti ključ društvenog uspjeha. - poručila je Prijić Samaržija.