LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U-Multirank

U-Multirank: Pronađite sveučilište po Vašoj mjeri!

U-Multirank nudi studentima jedinstvenu perspektivu vršnjaka pokrivajući više od 850 visokih učilišta, 1 000 fakulteta i 5 000 studijskih programa iz čak 74 zemlje svijeta!

U-Multirank nudi studentima jedinstvenu perspektivu vršnjaka pokrivajući više od 850 visokih učilišta, 1 000 fakulteta i 5 000 studijskih programa iz čak 74 zemlje svijeta!

 U-Multirank je novi multidimenzionalni pristup međunarodnom poretku visokoškolskih ustanova. Uključuje učenje, istraživanje, prijenos znanja, međunarodnu orijentaciju i regionalni angažman.

Na temelju empirijskih podataka, U-Multirank uspoređuje institucije sličnog profila i omogućuje korisnicima razvijanje personalizirane ljestvice odabirom mjera uspjeha i pokazatelja u smislu vlastitih preferencija.

Prvi rang iz 2014. godine pokriva više od 850 visokih učilišta, 1 000 fakulteta i 5 000 studijskih programa iz 74 zemlje svijeta. Ova stranica pruža poredak svih institucija na terenu elektrotehnike i strojarstva, poslovne ekonomije i fizike, a nakon 2014. proširit će se i na druga polja.

U-Multirank temelji se na metodologiji koja odražava raznolikost visokoškolskih ustanova u međunarodnom kontekstu. Podaci koji su uvršteni u U-Multirank dobiveni su iz nekoliko izvora, pružaju korisnicima sveobuhvatan skup informacija dobivenih od institucija, iz međunarodnih bibliometrijskih baza te iz istraživanja provedenih na više od 60 000 studenata različitih sveučilišta. Studentima nudi jedinstvenu prespektivu vršnjaka.

Što se tiče Hrvatske, U-Multirank zasad sadrži podatke o Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski i o određenim studijima Sveučilišta u Zagrebu

U-Multirank financira Europska unija na čelu s profesorom dr. Fransom von Vughtom iz Centra za visoko obrazovanje u Nizozemskoj i profesorom dr. Frankom Ziegeleom iz Centra za visoko obrazovanje u Njemačkoj. 

Ostale partnerske organizacije su Centar za znanost i tehnologiju studija iz Sveučilišta u Leidenu, Katoličko Sveučilište Leuven, akademsko izdavaštvo Elsevier, Bertelsmann Foundation, softver tvrtka Folge 3  te ostali niz partnera i zainteresiranih organizacija.

FOTO: U-MULTIRANK